Brăila: Revista presei locale - "Adi Bălan" a fost condus pe ultimul drum, programul "Rabla" va debuta cu întârziere, Europa sărbătoreşte "Ziua 112"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ziarele locale de astăzi scriu despre înmormântarea lui Adrian Bălan, membru al grupării "Vărsătura", conduse de "Caţali", despre programul "Rabla" care va începe abia pe 20 februarie şi despre "Ziua 112", sărbătorită în România şi în toată Europa

După cum vă informa şi "Adevărul de seară" în ediţia de ieri, "Adi Bălan" a fost înmormântat.

Ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei" titrează: "Romică a fost absent la înmormântarea lui Adrian Bălan"

Întrucât este dat în urmărire, liderul grupării "Caţali" nu a putut să-şi conducă "finul" pe ultimul drum.

Totuşi, Radu Bogăţeanu şi-a exprimat regretele printr-o impresionantă cruce din flori, de aproximativ 2 metri înălţime. Sicriul de zinc, închis etanş, în care se afla trupul neînsufleţit al lui "Adi", a fost plimbat prin mai multe locuri din oraş, inclusiv în cartierul unde a crescut şi în care şi-a dus apoi luptele.

La înmormântarea lui "Adi" Bălan au fost prezenţi şi poliţiştii, care nu au vrut să rişte ca "Romică" să le scape printre degete şi au urmărit îndeaproape cortegiul funerar.

Ziarul "Obiectiv - Vocea Brăilei scrie: "Rabla vine cu întârziere"

Deşi se anunţase că programul va debuta în luna ianuarie, abia din 20 februarie brăilenii interesaţi îşi pot duce rablele la casat. Guvernanţii au stabilit că pentru cumpărarea unui autoturism nou, pot fi folosite până la trei tichete valorice, a câte 3.800 lei fiecare, obţinute la casarea unor maşini mai vechi de 10 ani.


Aşteptat cu nerăbdare de dealerii de maşini, care speră într-o relansare a vânzărilor, Programul de stimulare a înnoirii parcului auto naţional, denumit generic "Rabla", va începe în acest an abia de la 20 februarie, deşi iniţial se anunţase că va fi demarat din luna ianuarie.

Ministrul Mediului, Laslo Borbely, a anunţat într-o conferinţă de presă că, la sfârşitul săptămânii trecute, a fost aprobată finanţarea în şedinţă de guvern. Ministrul a adăugat că, din 20 februarie, cei interesaţi îşi pot duce maşinile vechi la centrele de colectare autorizate, pentru a primi vaucerele ce se acordă pentru achiziţionarea unui autoturism nou.

Ziarul "Arcasu" scrie în ediţia on-line: "Ziua 112 este sărbătorită în toată Europa"

Data de 11 februarie 2010 marchează cea de-a doua ediţie a Zilei Europene 112. Numărul de urgenţă 112 este comun în toate cele 27 de state ale Uniunii Europene şi se foloseşte pentru a contacta gratuit serviciile de urgenţă.


În timp ce sondajele au demonstrat că mai mult de 9 din 10 europeni au o atitudine pozitivă în ceea ce priveşte crearea şi existenţa acestui număr care salvează vieţi, 3 din 4 nu sunt familiarizaţi totuşi cu aceste 3 cifre care le pot salva vieţile când au nevoie să solicite poliţia, ambulanţa sau pompierii.


În prezent, în mai multe oraşe europene, din Portugalia până în Finlanda şi din Belgia până în România, se organizează evenimente care să promoveze cunoaşterea şi buna utilizare a numărului 112.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite