Brăila: Patru braconieri au căzut în plasa poliţiştilor de frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peştele braconierilor a fost confiscat
Peştele braconierilor a fost confiscat

Doi dintre suspecţi sunt brăileni, ceilalţi doi sunt din oraşul Măcin, judeţul Tulcea

În urma unor informaţii furnizate de oameni de încredere, miercuri, echipe din cadrul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră Brăila (IJPF), aflate în misiune pe Dunăre, au depistat patru indivizi care pescuiau cu plase, fără a poseda autorizaţie.

„În jurul orei 11.00, în zona km. fluvial 167,5, pe malul drept al Dunării - pe raza localităţii Smârdan, judeţul Tulcea -, au fost depistaţi C.G. (32 ani) şi S.T. (43 ani), domiciliaţi în municipiul Brăila. În jurul orelor 12:30, la km. fluvial 16, pe malul drept al braţului Măcin, au fost depistati alţi doi cetăţeni, A.I. (47 ani) şi B.C. (43 ani), domiciliaţi în Măcin, judeţul Tulcea", ne-a precizat purtătorul de cuvânt al IJPF, sinsp. Mirela Bulgaru.

Cei patru suspecţi pescuiau ilegal utilizând o plasă de pescuit şi o barcă din fibră de sticlă cu motor marca Johnson, de 15 CP, respectiv o plasă de pescuit şi o barcă din lemn.

C.G. şi S.T. aveau capturată, până în momentul depistării de către poliţiştii de frontieră brăileni, cantitatea de 12 kilograme de peşte din specii diferite.

Peştele a fost confiscat şi predat pentru valorificare, conform legii, unei societăţi comerciale din municipiul Brăila, plasele folosite ilegal fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Braconierilor le-a fost întocmit dosar penal pentru încălcarea art. 64 din O.U.G. 23/2008 actualizată, privind pescuitul şi acvacultura, ancheta fiind coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Măcin.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite