Au furat, dar s-au întors să-i vândă „prada” păgubitului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bucureştean sosit la rude, în Brăila, a simţit pe pielea lui cum e să fii furat în oraşul banditului Terente. Omul a fost păgubit exact când nu se aştepta şi, după o oră, hoţii s-au întors la locul faptei, ca să-i vândă bunul de la care-şi luase deja adio.

Infractorii nu reuşiseră să vândă nimănui „prada" şi atunci s-au gândit să-i propună un târg păgubitului.
„Pe 19 iunie, Bogdan Cătălin M. a sesizat Poliţia Municipiului Brăila, reclamând că i-au fost furate cheile de contact de la autoturismul personal Peugeot 308, în valoare de 590 lei. Cheile fuseseră agăţate în gardul unui imobil de pe strada Griviţei", spune procurorul Gheorghe Velea.
În jurul orei 18.00, Iulian Pană, 22 ani, şi Petrică Matache, de 20 de ani, aflaţi pe strada Griviţei, au dat cu ochii de cheile agăţate în gard. Proprietarul, care făcea curăţenie în autoturism, intrase în curte, ca să ia un aspirator. A lipsit câteva momente, şi când s-a întors, dispăruseră cheile.

S-AU ÎNTORS DUPĂ O ORĂ

Păgubitul a sesizat poliţia, dar nu mică i-a fost mirarea când, după o oră, hoţii s-au întors şi i-au oferit cheile spre vânzare.
Cei doi încercaseră să le valorifice şi cum nu au reuşit, s-au decis să le ofere spre vânzare prorietarului.
În final, proprietarul autoturismului a chemat poliţia, iar infractorii au fost reţinuţi. Pană şi Matache au fost trimişi în judecată, ieri, din dispoziţia procurorului Gheorghe Velea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila. Anchetatorii spun că aşa tupeu mai rar au întâlnit, mai ales că autorii furtului nu au antecedente penale. Dosarul penal a fost înaintat instanţei de fond, spre soluţionare.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite