Un licean din Brăila a vândut Primăriei un soft creat de el pentru promovare locală. Câți bani a primit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un elev de la un liceu din Brăila a creat aplicația „Visit Brăila”. Este o aplicație publică, gratuită, care promovează orașul de pe malul Dunării și care a fost cumpărată de municipalitate cu suma de 17.500 lei. Specialiștii în turism sunt sceptici și așteaptă ca ea să-și dovedească utilitatea.

Aplicație pentru promovarea Brăilei FOTO: Marian Dragomir/FB
Aplicație pentru promovarea Brăilei FOTO: Marian Dragomir/FB

Aplicația a fost creată de Mario Alexandru Vlaviano, elev în clasa a XII-a la Colegiul „Murgoci”, împreună cu specialiști din cadrul Bibliotecii Județene „Panait Istrati”. Realizarea aplicației a durat un an și jumătate și a costat 17.500 lei, sumă plătită de Primărie în urma organizării unei licitații în SEAP.

Potrivit presei locale, Mario Alexandru Vlaviano este câștigătorul primului Maraton pentru Educație Antreprenorială din România, organizat anul acesta de CONAF România, maraton ce a pornit chiar de la Brăila. Împreună cu alți colegi, a creat aplicația “City Break”. 

„Tot conținutul pe care îl veți vedea în aplicație este gestionat de două mari instituții de la noi din oraș: Primăria și Biblioteca. În aplicație veți găsi obiective turistice și sunt deja peste 180 inserate. Iar ca să ne pliem pe fiecare activitate turistică am ales să le filtrăm: relaxare, plimbare, istorie, religie, arhitectură etc. Aplicația arată distanța calculată în timp real de la locul în care ne aflăm și locul în care vrem să ajungem, ca să știm dacă vizităm acum sau salvăm la favorite pentru mai târziu”, spune Mario Alexandru Vlaviano. 

Aplicația „Visit Brăila” a fost lansată marți, 28 noiembrie, în cadrul conferinței “IT for Energy”, organizată de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) România. Ea a fost descărcată din Google Play (android), cât și din App Store (iOS).

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, spune nu vor fi percepute niciun fel de taxe, astfel încât fiecare să aibă acces la ea. Mai mult, edilul anunță că vor fi și secțiuni noi despre personalitățile Brăilei: Ana Aslan, Maria Filotti, Mihail Sebastian, Panait Istrati, dar și Legendele Brăilei.

„Este o aplicație gratuită oferită de Primăria Brăila care te invită într-o aventură urbană, într-un oraș fermecător, cu o arhitectură unică. Veți descoperi atracții, hoteluri, restaurante și experiențe diverse, obiceiuri, tradiții și istoria locului, explora reperele culturale, dar în același timp, puteți lua pulsul evenimentelor și divertismentului local, concerte live, festivaluri și expoziții tradiționale și culinare. Muzică sau rețete gastronomice cu specific pescăresc sau cu amprenta etniilor, plimbări pe Dunăre, mistere si legende, totul se găseşte aici, dumneavoastră sau turiștii trebuie doar să alegeți”, a scris primarul Marian Dragomir, pe Facebook. 

  Specialist în turism: „Dacă centrul istoric nu se reabilitează, totul e degeaba!”

Gabriel Lâlă, omul care promovează orașul cu brandul turistic „Brăila City Tour”,  spune că aplicația își va dovedi utilitatea dacă va atrage turiști în oraș. Acesta consideră că „dacă centrul istoric nu va fi reabilitat, totul e degeaba”.

„Dacă nu vin turiști, nu mă ajută ca activitate. Sunt mai multe astfel de aplicații. Una dintre ele cu fonduri europene, cu mulți bani cheltuiți. Mai este un <Visit Brăila> de câțiva ani și mulți intră pe această pagină. Eu fac o statistică atunci când vin turiști la< Brăila City Tour> și îmi spun de unde au aflat de oraș, de tururile ghidate. De exemplu, pe acea aplicație făcută pe bani mulți este și programul meu turistic, dar nu a venit niciun turist să-mi spună că a intrat acolo și a aflat de mine. E grea munca în turism. Dacă centrul istoric nu va fi reabilitat, totul e degeaba. Mizerie, câini, cabluri atârnate peste tot, mașini pe trotuare. O imagine degradantă”, spune Gabrie Lâlă.

Brandul turistic pe care l-a inventat a atras cei mai mulţi turişti din istoria oraşului Brăila. Datorită lui, turişti din Grecia, Italia, S.UA, Israel, Turcia, Spania, Portugalia, Franţa sau Germania au venit să viziteze oraşul de la Dunăre.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite