5.000 de articole pirotehnice confiscate şi şase dosare penale deschise pe numele unor comercianţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării Foto: arhivă Adevărul
Articolele pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării Foto: arhivă Adevărul

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au ridicat mii de petarde şi pocnitori de la comercianţi, în condiţiile în care deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment şi a celor de scenă este interzisă.

În perioada 23-26 decembrie, poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Brăila au efectuat o serie de verificări în vederea identificarii persoanelor care deţin şi comercializează fără drept materiale pirotehnice.

Cu această ocazie, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor 5.341 de petarde şi 81 de artificii zburătoare, ce fac parte din categoriile F2 şi F3.

”Poliţiştii vor continua în această perioadă să efectueze acţiuni şi controale, atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale pentru prevenirea oricăror evenimente negative generate de nerespectarea legislaţiei privind obiectele pirotehnice”, au precizat reprezentanţii IPJ Brăila.

Oamenii legii reamintesc că este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2, din motive de ordine şi siguranţă publică, securitate şi pentru protecţia mediului.

Brăila



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite