Zăpadă de un metru şi viscol în tot judeţul Botoşani: Nu plecaţi la drum decît dacă este absolut necesar!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ninge continuu iar rafale de vânt de peste 50 de kilometri la oră spulberă zăpada de pe câmp şi o aşază pe carosabil. Eforturile drumarilor sunt zadarnice: de aici se curăţă şi la loc se depune zăpada.  Dacă nu este absolut necesar , nu plecaţi la drum, este recomandarea drumarilor.

Situaţia cea mai gravă se înregistrează în sudul judeţului unde stratul de zăpadă ajunge, pe alocuri,  la un metru. Marele duşman al drumarilor este viscolul. Suluri de zăpadă de jumătate de metru se întîlnesc din kilometru în kilometru. Utilajele de deszăpezire ale Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri patrulează continuu de noaptea trecută. Zăpada aruncată de pe carosabil de lame este pusă la loc de viscol.

La această oră nu sunt drumuri judeţene blocate dar se circulă cu dificultate. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să nu pornească la drum decât dacă este absolut necesar şi au maşini puternice, echipate corespunzător. În caz contrar riscă să rămână prinşi în nămeţi.

29 de utilaje de deszăpezire acţionează pe cei 600 de kilometri de drumuri judeţene. Codul galben de ninsoare rămâne în vigoare până la ora 11. 00

Probleme sunt pe drumurile naţionale. Zeci de maşini au rămas blocate în nămeţi. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite