Urmărire şi focuri de armă mai ceva ca în filmele americane. Cum a pus un adolescent pe jar Poliţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii au fost reţinuţi de poliţiştii din trupele speciale FOTO botosaneanul.ro
Tinerii au fost reţinuţi de poliţiştii din trupele speciale FOTO botosaneanul.ro

În municipiul Botoşani a avut loc o urmărire ca în filme. Doi spărăgători de bancomate, printre care şi un puşti de 17 ani au pus pe jar Poliţia din două judeţe. Aceştia au fost urmăriţi cu 15 maşini de Poliţie şi un elicopter fiind în cele din urmă prinşi de trupele speciale.

Miercuri, doi tineri din Mehedinţi, unul de 17 ani şi celălalt de 22 de ani, specializaţi în spargerile de bancomate au fost depistaţi de poliţişti în municipiul Botoşani.  Aceştia veniseră în oraşul nord-moldav pentru a dat o nouă lovitură. Când se pregăteau să acţioneze, pe strada Primăverii, acolo unde se află mai multe bancomate, au intervenit poliţiştii de la Investigaţii Criminale. Spărgătorii au fost văzuţi în faţa unui bar şi somaţi de poliţişti. Imediat, tinerii s-au urcat într-o maşină şi au fugit. Oamenii legii au tras patru focuri de armă, reuşind doar să spargă luneta maşinii. 

Urmăriţi de 15 echipaje şi un elicopter 

A urmat apoi o cursă infernală în care au fost implicate 15 echipaje de Poliţie, un elicopter al MAI dar şi trupele speciale. Tinerii au fugit către Suceava. La Dumbrăveni şi-au dat seama că-i aşteaptă un baraj al Poliţiei şi s-au întors către Botoşani. Pe drumul de întoarcere au dat de alte echipaje. Au abandonat şoseaua şi au intrat pe drumuri agricole încercând să-şi piardă urma pe malurile Siretului. În cele din urmă s-au împotmolit şi au abandonat maşina într-un lan de porumb. Autoturismul era închiriat din Sălaj, aşa că a fost identificat uşor prin GPS. Trupele speciale i-au prins pe lângă Gara Vereşti. Şi aici a fost nevoie de o intervenţie în forţă, fiind trase opt focuri de armă. În cele din urmă luptătorii de la IPJ Botoşani i-au încătuşat şi adus la Poliţia din Botoşani. Cei doi tineri erau specializaţi în spargerea de bancomate, inclusiv cu folosirea de explozibil.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Un interlop, ultraj în sala de judecată. Magistrat înjurat ca la uşa cortului de Merişor, un individ urmărit general

ANI a găsit în incompatibilitate şi conflict de interese şefi din spitale, Ministerul Sănătăţii şi DSP

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite