Un confecţioner de lux din Botoşani va face peste 10.000 de măşti chirurgicale pe care le va dona Spitalului Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O firmă de confecţii specializată în costume de lux face gratuit peste 10.000 de măşti pentru Spitalul Judeţean Botoşani, în contextul în care unitatea medicală era obligată să cumpere echipamente de protecţie de la furnizori la preţuri exorbitante.

Formens, o firmă de confecţii aparţinând francezului Gerad Losson, s-a oferit să sponsorizeze Spitalul Judeţean ”Mavromati” din Botoşani cu peste 10.000 de măşti de protecţie. Şi asta în condiţiile în care spitalul era la mâna speculanţilor şi se confrunta cu o criză în privinţa măştilor. 

De la costume de lux la măşti medicale

Firma de confecţii Formenes este cunoscută pentru realizarea de costume de lux, având puncte de desfacere în Franţa, Germania, dar şi în alte ţări europene. Una dintre principalele fabrici de producţie se află însă la Botoşani. În contextul epidemiei de coronavirus, din cauza crizei de măşti sanitare, firma condusă de francezul Losson a decis să ofere o sponsorizare de 10.000 de măşti sanitare Spitalului Judeţean ”Mavromati”. Măştile vor fi confecţionate gratuit în cadrul fabricii de la Botoşani.

„Sperăm să le avem cât mai repede posibil“

Conducerea spitalului spune că măştile de la firma de confecţii sunt mai mult decât binevenite. Şi asta în condiţiile în care se găsesc greu pe piaţă, dar şi la preţ de speculă. Astfel, aşa cum spun reprezentanţii spitalului, o mască sanitară a ajuns să coste de 50-60 de ori mai mult, decât înaintea epidemiei de coronavirus. Spitalul a apucat să cumpere deja 20.000 de măşti de la furnizori, la suprapreţ. Acestea se epuizează însă rapid, iar spitalul trebuia să cheltuie din nou sume mari pentru măşti.

”Pentru spital este o salvare. Sperăm să le avem cât mai repede posibil. Sunt probleme cu achiziţia de măşti, dar nu este o problemă locală, este la nivel naţional. Noi am găsit soluţii, ca şi alte spitale. Am reuşit să găsim la o firmă 20.000 de măşti de unică folosinţă cu preţul mai mare decât de obicei.”, spune Livia Mihalache, directorul Spitalului Judeţean ”Mavromati”. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Colete cu mii de măşti chirurgicale şi cu costume de protecţie medicală, oprite la Cluj. Urmau să fie expediate în Italia

Speculanţii vând spitalelor echipamente de zece ori mai scumpe. Biocidele nu se mai găsesc pe piaţă. Manager de spital: „Ne mai descurcăm până la 1 aprilie“

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite