Trei profesori şi şapte elevi din Botoşani în izolare la domiciliu. Au fost testaţi pentru COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii şi elevii cu suspiciuni au fost testaţi FOTO botosaninews.ro
Profesorii şi elevii cu suspiciuni au fost testaţi FOTO botosaninews.ro

Trei profesori şi şapte elevi din Botoşani se află în izolare la începutul anului şcolar după ce au prezentat simptome sau au intrat în contact cu persoane infectate cu SARS-COV 2.

Majoritatea elevilor au început şcoala în judeţul Botoşani. Cele mai multe şcoli, în special cele din mediul rural, se încadrează în scenariul verde. Liceele sau unităţile de învăţământ cu mulţi elevi funcţionează după scenariul galben. În judeţ nu există nici o şcoală încadrată în scenariul roşu. 

În schimb trei profesori şi şapte elevi au fost testaţi pentru COVID-19, fie după ce au prezentat simptome, fie după ce au intrat în contact cu persoane deja infectate. Până la venirea rezultatelor aceştia sunt nevoiţi să stea  în izolare. Totodată mai multe cadre didactice în vârstă, în special învăţătoare, s-au pensionat de frica virusului. Problema este delicată mai ales că nu sunt cadre care să le înlocuiască.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

VIDEO Un candidat la o primărie din Dâmboviţa a fost ucis de Covid-19. Ultimul lui anunţ: „Şi dacă voi muri tot voi câştiga”

Controale pentru verificarea respectării regulilor sanitare la 179 de societăţi comerciale

BotoşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite