Taxă pe vizita la cimitir. Cum vrea un consilier local să ajute bătrânii şi să aducă venituri suplimentare administraţiei cimitirelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un consilier local îşi doreşte ca intrarea cu maşina în cimitirele botoşănene să fie taxată FOTO Adevărul
Un consilier local îşi doreşte ca intrarea cu maşina în cimitirele botoşănene să fie taxată FOTO Adevărul

Un consilier local din municipiul Botoşani spune că a găsit o soluţie pentru a mai aduce bani la bugetul municipiului. Acesta vrea ca administratorii cimitirelor din Botoşani să pună o taxă de intrare, dacă cetăţeanul care vine în vizită la un mormânt vrea să intre cu maşina în cimitir.

Consilierul local al municipiului Botoşani, Corneliu Furtună, vrea ca administratorul cimitirelor din municipiu, societatea Urban Serv, să introducă o taxă de vizitare a cimitirului. Propriu-zis, cine vine să îşi vadă rudele îngropate trebuie să plătească o sumă modică.

Taxă pentru bătrânii duşi cu maşina

Taxa nu ar urma să fie impusă tuturor botoşănenilor, însă. Cei care fac drumul prin cimitir pe jos, intră gratuit. Consilierul spune că merită taxaţi doar cei care intră cu maşina pe aleile cimitirului, lucru care, momentan, în afară de înmormântări, este interzis. 

Alesul local spune că în acest fel vine şi în ajutorul bătrânilor care vor putea fi duşi cu maşina cât mai aproape de mormântul la care vor să ajungă. ” Ar fi bine dacă am permite în cimitir accesul autoturismelor. Bineînţeles contra unei taxe. Sunt persoane în vârstă care merg să se reculeagă la morminte şi să meargă pe jos este chiar greu, mai ales pentru cei bolnavi”, spune consilierul local Corneliu Furtună.

Mai mulţi bani la buget

În acest fel, spune consilierul, pe lângă ajutorul dat bătrânilor care nu se pot deplasa, taxa poate ajuta şi bugetul local. Dealtfel cuantumul acesteia ar urma să fie stabilit de societatea Urban Serv, cea care administrează cimitirele. ” Este o sursă de bani care poate ajuta la buget, măcar pentru întreţinerea locurilor de veci, a cimitirului şi a altor cheltuieli”, spune Furtună. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarel ştiri:

Târgovişte: „Cele mai bune afaceri acum sunt cu locurile din cimitir”

Cimitirul Nisipuri-Dorobănţie, locul unde se odihnesc cei trei muşchetari, Superman, Roky, Memoria şi Cariera

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite