Sugarii botoşăneni lăsaţi flămânzi de stat. Laptele praf gratuit întârzie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi Botoşaniul este un judeţ sărac iar multe mame nu îşi permit să cumpere lapte praf, Ministerul Sănătăţii a ignorat până în prezent solicitările Direcţiei de Sănătate Publică. Laptele praf gratuit pentru nevoiaşi garantat prin program naţiol ar fi trebuit să ajungă la Botoşani în urmă cu două luni.

Prin program naţional de lapte praf de la stat beneficiază bebeluşii între 0 şi 12 luni. Anul acesta 400 de familii nevoiaşe au depus cereri la Direcţia de Sănătate Publică pentru a primi gratuit laptele praf.  

Produsele ar fi trebuit să ajungă în urmă cu două luni la Botoşani, dar Ministerul Sănătăţii nu a trimis nici măcar o pungă de lapte praf. În tot acest timp nevoiaşii şi-au hrănit copiii  cum au putut. 

Sunt oameni care s-au împrumutat pentru lapte praf, iar alţii, deşi este periculos pentru nou născuţi, fiind considerat toxic, le-au dat lapte de vacă luat de la ţară. Medicii avertizează clar mamele să nu dea lapte de vacă sugarilor, produce alergii şi boli digestive. În lipsă de lapte matern sau lapte praf promis de stat, femeile se descurcă cum pot şi riscă sănătatea copiilor decât să îi lase să moară de foame, având în vedere că o cutie de lapte praf costă minim 12 lei. 

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spun că laptele va ajunge totuşi la bebeluşii din Botoşani în luna aprilie. ”Direcţia de Sănătate Publică a demarat deja procedurile de achiziţie, a 1216 kilograme de lapte praf. Acesta va fi distribuit în luna aprilie ”, a precizat Angela Straticiuc purtător de cuvânt la Direcţia de Sănătate Publică Botoşani. Anul acesta pe lângă întârzieri şi suma alocată pentru lapte praf este mai mică: doar 40.000 de lei faţă de 75.000 de lei, anul trecut.

citiţi şi:

Se distribuie laptele praf. Sugarii până la 1 an  vor primii între trei şi cinci cutii

În sectorul marelui primar Piedone, Primăria a anunţat oficial că i-a lăsat pe bebeluşi fără lapte praf!

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite