Spital mobil pentru bolnavii de COVID-19 adus la Botoşani. Toate paturile de la Terapie Intensivă sunt ocupate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O unitate mobilă cu 12 paturi a ajuns ieri în municipiul Botoşani. Practic, este o autospecială de dimensiuni foarte mari care poate fi deplasată rapid în zonele de necesitate, în focare. Este dotată cu aparatură modernă.

Ieri noapte, a ajuns în municipiul Botoşani unitatea mobilă pentru bolnavii de COVID-19. Este de fapt un auto-tren adaptat pentru a deveni spital mobil. Zona de paturi şi tratament este adaptată pe structura unei semiremorci trasă la nevoie de un cap tractor. Spitalul mobil poate fi transportat oriunde este nevoie. 

12 paturi în spitalul mobil

 Capacitatea unităţii mobile este de 12 locuri pentru pacienţi. Fiecare pat este dotat cu tot ceea ce este nevoie pentru intervenţia de urgenţă şi tratament în cazurile grave internabile sau grave de COVID-19. Prefectul Botoşaniului, Dan Nechifor, spune că în 23 de ore, unitatea mobilă va fi racordată la utilităţi. Urmează deasemenea să primească alimentare de la un tanc cu oxigen pentru pacienţii cu insuficienţă respiratorie. În câteva zile, preconizează reprezentantul Guvernului în teritoriu va fi pregătită.

Ocupare de 100% a paturilor din spital

Autorităţile din Botoşani au solicitat Unitatea de Terapie Mobilă fiindcă nu mai aveau locuri la Terapie Intensivă pentru bolnavii de COVID-19. Reprezentanţii DSP spun că s-au înmulţit cazurile medii şi grave, fiind nevoie de unităţi ATI pentru aceştia. Totodată toate locurile destinate pacienţilor COVID-19 de la Spitalul Judeţean ”Mavromati” sunt ocupate. Totodată în curtea spitalului sunt montate corturi de campanie pentru triajul pacienţilor.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Anchetele epidemiologice, abandonate pe blat de autorităţi. Ce trebuie să facem în această situaţie

Cum ar fi fost pandemia fără net. O româncă recreează viaţa dinaintea erei digitale într-un joc video

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite