Portret/ Bianca Isac a cucerit ringul în paşi de dans

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bianca Isac
Bianca Isac

De doi ani, Bianca Andreea Isac practică dansul sportiv şi de societate. Rumba, valsul şi cha cha i-au adus deja trei trofee şi alte câteva zeci de premii. Bianca Andreea Isac şi-a descoperit pasiunea pentru dansul sportiv şi de societate întâmplător.

Plină de energie şi dornică de afirmare, Bianca a ajuns să urmeze cursurile de dans organizate de un club din Botoşani.

După un an de antrenament, Bianca şi partenerul ei Andrei Harez câştigau deja primul trofeu la un campionat naţional de dans sportiv. S-a întâmplat în mai 2009, la Brăila, unde Bianca le-a arătat tuturor cum se dansează cu adevărat rumba şi cha cha.

„Am simţit că am meritat trofeul“

„M-am simţit ca o prinţesă din poveşti care parcă zbura. Era atât de bine pe scenă încât mi-am dat seama că acesta este destinul meu“, mărturiseşte micuţa dansatoare.  Acesta avea să fie doar începutul. Câteva luni mai târziu, în septembrie 2009, Bianca cobora de pe scena concursului „Fantezia“, organizat la Galaţi, cu marele trofeu.

„Pe cât eram de obosită, pe atât eram de fericită. Am simţit că am meritat trofeul“, a mai spus micuţa, care o săptămână mai târziu avea să fascineze publicul din Bucureşti la un alt concurs de dans sportiv unde obţinea marele trofeu.

La nici 10 ani, micuţa dansatoare are deja în palmares trei cupe şi zeci de diplome obţinute la concursuri naţionale.

În aprilie, Bianca Isac şi partenerul ei vor participa la primul concurs naţional de dans sportiv la categoria avansaţi, care va fi organizat la Bucureşti.

„Nimeni nu trebuie să ştie că e greu“

„Pentru acest concurs mă pregătesc şase ore pe săptămână“, a spus dansatoarea. La nici 10 ani, fetiţa a învăţat deja preţul succesului. În spatele fiecărei medalii obţinute se află ore întregi de antrenament, febră musculară şi uneori dureri cumplite.

„Cel mai greu este stilul standard. Acolo sunt poziţii rigide. Stai cu mâinile şi capul nemişcate minute întregi. Chiar dacă nu mai rezişti, trebuie să zâmbeşti continuu. Nimeni nu trebuie să ştie că e greu“, spune micuţa dansatoare care a devenit expertă în stilul latino. Rumba şi cha cha sunt ritmurile care o fascinează şi care se potrivesc personalităţii sale energice şi vesele.

Valsul vienez o atrage şi speră că îi va aduce într-o zi titlul de campioană europeană. „Este cel mai elegant stil de dans şi cel mai greu. Mă pregătesc intens pentru că vreau să cuceresc scenele lumii cu acest dans“, a mai spus Bianca Andreea Isac, care vrea să-şi convingă acum părinţii să o înscrie la cursuri de dans de societate.

Profil

Născută: 11 decembrie 2000, Botoşani.
Studii: Elevă în clasa a III-a la Şcoala „Elena Rareş“, Botoşani.
Familie: Este singură la părinţi.

Întrebări şi răspunsuri

De ce ai ales dansul sportiv?
Cred că mi se potriveşte acest tip de mişcare. Sunt o fire sensibilă şi mă simt în largul meu atunci când dansez. Din toate stilurile de dans, cred că mi se potriveşte cel mai bine stilul latino pentru că este un ritm ameţitor şi plin de viaţă. 

Cum te ajută acest sport?
În primul rând, mă ajută să mă dezvolt armonios. În plus, prin el îmi fac mai uşor prieteni pentru că este un dans de echipă. 

Reuşeşti să ţii pasul şi cu şcoala?
Învăţ foarte bine la toate materiile. Dansul este o pasiune, dar studiile îmi vor fi necesare toată viaţa. Şcoala este pe primul plan.

Ce-i place
Biancăi îi place foarte mult şcoala şi consideră că studiul este cel mai important lucru. Pe lângă dans, teatrul şi muzica sunt pasiunile ei. Bianca a fost iniţiată în tainele muzicii ca fost membru al grupului „Vivat Veselia“. Stela Popescu este actriţa sa preferată.

Ce nu-i place
Micuţei dansatoare nu-i place că tot mai mulţi oameni rămân fără adăpost, iar copiii ajung pe drumuri pentru că părinţii nu au bani să-i întreţină. Tocmai de aceea, Bianca se implică în acţiuni caritabile de ajutorarea a familiilor sărace.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite