Patru intersecţii, pe lista semaforizărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intersecţia de la capătul liniei de tramvai 1 nu va avea semafor nici în acest an
Intersecţia de la capătul liniei de tramvai 1 nu va avea semafor nici în acest an

În unele zone ar putea fi amenajate şi sensuri giratorii. Intersecţiile unde se va interveni în acest an au fost alese de edili în funcţie de numărul incidentelor rutiere înregistrate în ultimele luni.

Fluidizarea traficului în intersecţiile semaforizate anul trecut şi numărul mare de incidente înregistrate în zonele în care sunt prezente doar indicatoarele auto au convins municipalitatea să continue lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere.


„Vor fi patru intersecţii semaforizate în cursul anului 2010. Este vorba de Bulevardul Mihai Eminescu cu Strada Petru Rareş, unde am avut în cursul anului trecut o serie de evenimente, Strada Victoriei cu Strada Ion Pilat, ieşire Ion Pilat spre Truşeşti, Independenţei cu Griviţa. Acolo unde vom avea posibilitatea vom opta pentru sensuri giratorii“, a declarat primarul Cătălin Flutur.


Dispar gropile de pe strada Vâlcelei


Din lipsa unor soluţii tehnice viabile, unele intersecţii cunoscute ca problematice la orele de vârf  vor mai avea de aşteptat. Printre acestea se numără şi cea de la capătul linei de tramvai 1. „Doi proiectanţi au încercat încă de acum doi ani să găsească o soluţie, însă acest lucru nu s-a întâmplat“, a precizat primarul. Şoferii nu sunt deloc încântaţi de această veste. „Cel mai greu se circulă prin intersecţia din capătul lui 1. Dacă vii de pe George Enescu la prânz, îţi trebuie multă răbdare până reuşeşti să prinzi o portiţă. Se circulă greu şi-n zona Parcul Tineretului“, a declarat Bogdan Istrate. Pe lângă lucrările de semaforizare, municipalitatea are în plan şi asfaltarea unor artere. Şoferii care circulă frecvent pe străzile Vâlcelei şi Drumul Tătarilor se numără printre cei norocoşi. „Prioritate vor avea strada Vâlcelei şi Drumul Tătarilor“, a declarat primarul Cătălin Flutur.


Edilii nu au stabilit încă ce sumă vor aloca pentru lucrările de asfaltare şi cele de semaforizare. „Pentru porţiunile de drum pe care ni le propunem să le asfaltăm avem proiecte făcute încă de acum trei ani, însă trebuie reactualizate. Costurile cu semaforizarea le vom afla abia după întocmirea studiilor de fezabilitate“, a explicat Cătălin Flutur.

_________________

Sute de mii de lei pentru semafoare
Ultima intersecţie a fost semaforizată anul trecut şi a costat municipalitatea 700.000 de lei. Este vorba despre intersecţia străzilor Primăverii şi Octav Onicescu. Pe lângă montarea semafoarelor, a fost lărgit carosabilul şi au fost amenajate refugii pietonale.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite