Olimpicul român care a impresionat şi în pandemie. Medalie la o competiţie mondială de matematică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tudor Cardaş, un olimpic botoşănean, a reuşit să impresioneze la o competiţie mondială de matematică la care au participat echipele naţionale a 75 de ţări. Acesta a obţinut medalia de bronz ajungând în careul de aşi al matematicii mondiale. Competiţia a fost organizată on-line.

Tudor Cardaş un elev botoşănean de clasa a XII a a reuşit o performanţă deosebită la un concurs internaţional de matematică. Mai precis este vorba despre o medalie de bronz la „Cyberspace Mathematical Competition 2020”, un concurs la care au participat echipele naţionale a 75 de ţări, inclusiv titanii matematicii mondiale. Concursul este de talia olimpiadei internaţionale de matematică, competiţie ce nu a putut fi organizată din cauza pandemie. 

De altfel ”Cyberspace Mathematical Competition 2020” a fost organizat online şi a durat două zile. România s-a clasat pe locul 5 mondial, după marile puteri asiatice ale matematicii dar şi Rusia. Tudor Cardaş este un olimpic cunoscut în judeţul Botoşani reuşind numeroase performanţe la olimpiadele naţionale şi internaţionale. Tudor este elev la Colegiul Naţional AT Laurian Botoşani, una dintre şcolile de elită ale Moldovei.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Visează un loc la Jocurile Olimpice, la 43 de ani! Motivaţia specială a unei veterane a tenisului: „Era obiectivul comun“

Wimbledon şi poveştile din iarbă. Încoronarea lui Goran Ivanisevici, saltul de 109 poziţii ATP, stewarzii şi „dublele“

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite