O raritate a naturii şi-a făcut apariţia în nordul României. Evită prezenţa umană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barza neagră la Botoşani FOTO Adrian Şorodoc consilier ANANP
Barza neagră la Botoşani FOTO Adrian Şorodoc consilier ANANP

O minune a naturii în România a fost văzută de specialiştii de la Protecţia Mediului pe iazurile din Botoşani. Este vorba despre barza neagră o pasăre rară care cu greu poate fi văzută, fiind o specie retrasă.

Specialiştii din cadrul Serviciului Teritorial Botoşani al ANANP au observat într-o zonă protejată cu iazuri şi bălţi, din judeţul Botoşani o pasăre superbă care cu greu poate fi văzută. Este vorba despre patru exemplare de barză neagră, o frumuseţe a naturii dar căreia îi place să stea mai mult în zone retrase, în stufărişuri, identificată în cadrul unei acţiuni de monitorizare. De altfel ajunge în România doar pentru a cuibări. Barza neagră sau ”ciocania negra” este o specie rară fiind întâlnite doar până la 40.000 de exemplare în toată lumea. Este totodată o specie protejată. 

Berzele negre, cum spun specialiştii preferă pădurile bătrâne şi luncile cu iazuri cu mult stufăriş. Ele vin în România, şi cu precădere la Botoşani, pentru a ciubări. Apar de obicei odată cu venirea căldurii şi stau toată vara, dar sunt greu de observat pentru că evită prezenţa umană. Deocamdată berzele negre au fost zărite de specialişti pe iazurile de la Axinte şi Cal Alb din zona protejată a Ibănenesei şi Başeului. Pozele au fost realizate de la o dinstanţă de aproximativ 300 de metri, după o aşteptare îndelungată.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

VIDEO Vânătoare de sticleţi, păsări protejate, pe un câmp din Răcari. Braconierii le vindeau ca păsări exotice

Paradisul din Delta Dunării interzis turiştilor. Care sunt zonele strict protejate din rezervaţie

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite