Magistraţii botoşăneni nu vor să gireze legalitatea alegerilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magistraţii nici nu vor să audă de alegeri
Magistraţii nici nu vor să audă de alegeri

Niciun magistrat botoşănean nu doreşte să fie preşedinte sau locţiitor la secţiile de votare în cadrul alegerilor parlamentare din acest an. 

De aceea, prefectul judeţului, Adrian Constantinescu. face un apel public prin care invită magistraţii să-şi pună la dispoziţia judeţului competenţele şi experienţa, astfel încât să ajute la corecta desfăşurare a scrutinului de pe 9 decembrie. Atât magistraţii cât şi juriştii interesaţi mai au la dispoziţie încă o săptămână pentru a se înscrie pe listele cu persoanele propuse în acest scop. 


„Conform legii, în propunerea persoanelor care să ocupe funcţiile de preşedinţi ai comisiilor secţiilor de votare şi de locţiitori ai acestora, au prioritate magistraţii şi juriştii. Am invitat public, în repetate rânduri, specialiştii în drept să se implice şi să ajute la desfăşurarea alegerilor conform prevederilor legale. O mai fac o dată. Chiar dacă indemnizaţia pentru activitatea din acele zile nu este foarte motivantă, consider că e importantă şi experienţa căpătată şi chiar contribuţia civică la un proces democratic pe care altă dată România nu-l avea", a făcut apel prefectul Adrian Constantinescu. 

Conform datelor centralizate la nivelul Prefecturii, pe listele de propuneri s-au înscris până acum 150 de jurişti, din care 99 pentru municipiul Botoşani, şi 1060 de alte persoane care, conform legii, chiar dacă nu sunt jurişti, pot figura pe liste sub condiţia de a avea o reputaţie bună şi de a nu face parte din vreun partid politic sau altă organizaţie ce participă la alegeri.

 Numărul necesar de persoane propuse pentru a conduce secţiile de votare este, pentru judeţul Botoşani, de 924, însă Instituţia Prefectului va trimite la AEP (Autoritatea Electorală Permanentă) şi la Tribunalul Botoşani în vederea avizării şi, respectiv, tragerii la sorţi lista cu toate persoanele înscrise.

Rămâi pe botosani.adevarul.ro pentru ştiri din oraş. 

Botoşani


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri