Judeţul Botoşani va avea episcopie în viitorul apropiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Botoşani va avea episcopie
Botoşani va avea episcopie

Judeţul Botoşani ar putea avea episcop în perioada imediat următoare. Discuţiile pentru demararea acetui proiect sunt destul de avansate, existând aprobare din partea Preafericitului Daniel, patriarhul României şi a Înaltpreasfinţitului Teofan Mitropolitul Moldovei.

Decizia de înfiinţare a unei episcopii la Btoşani a fost luată în urma numeroaselor solicitări venite din partea credincioşilor şi a preoţilor din Botoşani. Au fost identificate câteva locaţii în municipiul Botoşani unde ar urma să fie construită o catedrala şi un centru al Episcopiei Botoşani, unde îşi vor avea birouri toţi cei care vor face parte din noua structură.

„Am identificat mai multe locaţii în oraş, împreună cu mitropolitul Teofan şi Prefericitul Daniel le-am analizat, le-am vizitat şi urmează să ne oprim la varianta cea mai bună" a precizat primarul Cătălin Flutur.

Botoşaniul este singurul judeţ din Moldova care nu dispune de episcop. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei dispune de Arhiepiscopia Iaşilor, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului şi de Episcopia Huşilor.

Rămâi pe botosani.adevarul.ro pentru ştiri din oraş.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite