„Invazie“ somaleză la Botoşani. Cinci emigranţi africani au fost prinşi pe teritoriul judeţului în timp ce-şi căutau adăpost

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinci cetăţeni somalezi au fost prinşi la graniţa cu România FOTO botosaninews.ro
Cinci cetăţeni somalezi au fost prinşi la graniţa cu România FOTO botosaninews.ro

Tot mai mulţi emigranţi forţează graniţa României prin nordul judeţului Botoşani. Poliţiştii de frontieră au prins în ultimele trei săptămâni două grupuri de emigranţi arabi şi africani pe teritoriul judeţului.

Miercuri seară poliţiştii de frontieră au prins pe teritoriul judeţului Botoşani un grup de africani care încerca să-şi găsească adăpost în pădurile din zonă. Emigranţii nu avea acte şi doreau să străbată România către vestul Europei. 

Somalezii şi Botoşaniul

În urma unui control de rutină, miercuri seară, poliţiştii de frontieră botoşăneni au găsit un grup de africani pe raza comunei Corjăuţi în timp ce căutau adăpost. Mai precis era vorba de 5 persoane cu vârste cuprinse între 20 şi 40 de ani, care nu avea acte de identitate. 

Duşi la Sediul Poliţiei de Frontieră, aceştia au recunoscut că sunt din Somalia şi că au trecut fraudulos graniţa dinspre Ucraina. Aceştia încercau să ajungă în Europa de Vest, traversând nordul României. ”În baza acordului încheiat cu Ucraina, migranţii au fost predaţi autorităţilor de frontieră ale statului vecin, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.”, au precizat reprezentanţii Poliţiei de Frontieră de la Botoşani. 

Somalezii sunt cercetaţi pentru trecerea frauduloasă a graniţei. Totodată în urmă cu două săptămâni poliţiştii de frontieră au mai depistat un grup de sirieni de această dată care bântuiaua judeţul şi căutând un drum către Europa de Vest.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Mai multe state europene cer eliminarea Greciei din Schengen

Soluţiile lui Băsescu pentru Europa: repatrierea emigranţilor economici, serviciu de informaţii european şi folosirea flotei militare în Mediterană

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite