Împrăştie gripa cu bună ştiinţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jucatoarele Pro Volei primesc indicaţii şi gripă porcină de la antrenor
Jucatoarele Pro Volei primesc indicaţii şi gripă porcină de la antrenor

Aurel Ioniţă, antrenorul principal al CS Pro Volei Botoşani, se numără printre cele 15 persoane diagnosticate ieri cu gripă porcină la nivelul judeţului Botoşani. Cu toate acestea, tehnicianul formaţiei botoşănene conduce antrenamentele echipei sale.

"Nu pot să stau de vorbă cu presa. Sunt bolnav, mă duc acasă", a declarat antrenorul, care a grăbit pasul în momentul în care i s-a cerut acceptul pentru un interviu pe această temă.

Tehnicianul a fost izolat la domiciliu tocmai pentru a nu răspândi boala, însă acest lucru nu este respectat.

"În mod normal noi facem o recomandare şi privind izolarea la domiciliu şi privind vaccinarea. Depinde de fiecare cum înţelege. Este vorba şi de nivelul de educaţie sanitară şi de responsabilitatea socială pe care şi-o asumă fiecare", a declarat epidemiologul şef Ecaterina Chihaia.

Tehnicianul a fost singurul de la Pro Volei în cazul căruia existenţa virusului A/H1N1 a fost confirmat. În cazul jucătoarelor Roxana Lupu, Alina Covrig, Giorgiana Lascu, Elena Rădulescu, Romina Onofraş şi Mariana Iosif, cărora li s-a prelevat exudat faringian, rezultatul a infirmat existenţa îmbolnăvirii cu gripa porcină.

"Există un articol de lege care pedepseşte pe cel care cu bună ştiinţă transmite o boală contagioasă, dar aceasta trebuie dovedită", a completata Ecaterina Chihaia.

Preşedintele clubului  CSS Pro Volei îi ia apararea antrenorului. Acesta nu a greşit cu nimic în opinia conducerii administrative, deşi un meci oficial a fost amânat pentru suspiciune de gripă porcină la şase jucătoare.

"Eu nu văd senzaţionalul din toată treaba asta. Aceasta este ideea unora de a ne discredita pe noi ca activitate. Fetele au avut şi ele un puseu de gripă probabil pe fondul unor deplasări mai lungi. Şi-au revenit. Am amânat o etapă care va fi reprogramată săptămâna viitoare. Şi eu sunt gripat, dar asta nu înseamnă că trebuie să stau izolat. Fiecare îşi face treaba lui ", a declarat preşedintele clubului, Cătălin Obuf Buhăianu.

Potrivit epidemiologului şef al Direcţiei de Sănătate Publică, motivul pentru care CSS Pro Volei a amânat jocul din campionat cu formaţia din Târgovişte şi anume suspiciunea de gripă porcină la şase jucătoare nu este unul real. În realitate a fost vorba de numai două jucătoare cu amigdalită.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite