Gastronomia sexuală din Evul Mediu. Cum era preparată pâinea de făcut amor

0
0
Cockle bread, un preparat inedit FOTO wheresmytower.wordpress.com
Cockle bread, un preparat inedit FOTO wheresmytower.wordpress.com

Specialiştii au descoperit că în istoria medievală a Europei aveau loc practici afrodisiace bizare. Una dintre acestea este gătitul cu ajutorul vaginului, prin metode care par astăzi imposibile şi de-a dreptul dezgustătoare.

În viziunea generală se crede că Evul Mediu european se caracteriza mai ales printr-o sfială cucernică în cea ce priveşte activitatea sexuală.  

Mai mult, există concepţia că oamenii erau foarte pudici şi tratau sexul mai mult ca ceva necesar pentru conceperea copiilor, cu respectarea strictă a principiilor religioase. 

În realitate însă, oamenii Evului Mediu erau cât se poate de deschişi la tot soiul de experienţe şi ritualuri sexuale. 

Ba chiar ceva mai abitir ca în zilele noastre şi cu ceva mai multă imaginaţie. 

Un bun exemplu este gastronomia sexuală. Sau mai precis, cum să găteşti cu ajutorul organelor sexuale pentru a stârni interesul partenerului. Ei bine, în Evul Mediu, era o practică comună.

Cockle bread sau cum să prepari pâinea cu organele genitale

Una dintre cele mai inedite preparate culinare se numea cockle bread şi era preparată în Anglia şi Irlanda Evului Mediu. Dar a avut variante şi în alte ţări europene.

Pe scurt, este un soi de pâine pregătită cu ajutorul organelor genitale, de femeile tinere. Această metodă inedită este atestată atât în surse literare medievale, dar şi în condicele cu păcate de mărturisit la spovedanie.

Sursele medievale arată că era o tradiţie bine încetăţenită în rândul femeilor din popor, mai ales a slujitoarelor şi a ţărăncilor.

Prima menţiune a acestui obicei este din Germania secolului al X-lea. În Decretum, un penitenţial realizat de Burchard de Worms, episcopul oraşului german Worms, este prezentat acest obicei de realizare a pâinii, cu ajutorul feselor, în scop afrodisiac. Episcopul a relizat acest Decretum ca un îndreptar de spovedanie, cu penitenţa aferentă.

”Ai făcut ceea ce unele femeie sunt obişnuită să facă? Se întind cu faţa la pământ, îşi descoperă fundul şi roagă pe altcineva să facă pâine pe fesele lor goale. După ce o coc, o dau soţul să o mânânce. Asta ca să le crească dragostea trupească faţă de ele”, se arată în Decretum.

O versiune şi mai neobişnuită a acestui tip de preparat culinar cu accente ritualice este descris într-o piesă a lui George Peele în 1595, numită ”Old Wives Tale”, dar mai ales în lucrările autorului John Aubrey, în secolul al XVII-lea.

Aubrey dă cea mai detaliată descriere a acestui obicei. Acesta scrie că femeile tinere pregăteau un Coklebread sau în traducere o ”pâine de făcut sex”. Se pregătea în felul următor. Aluatul era pus pe un blat. Femeile se punea deasupra lui cu fesele şi organele genitale şi începeau să o frământe cu mişcări ample. În timp ce făceau asta cântau şi un mic cântecel, ca un soi de incantaţie: „Stăpâna este bolnavă şi zace la pat / Aşa că eu mă duc să frământ cockle bread / Cu călcâiele ridicate şi cu capul în jos / Aşa se frământă cockle bread”.  Apoi aluatul, frământat în felul acesta era pus la cuptor. De multe ori, era lăsat cu forma vulvei, tocmai pentru a arăta clar intenţiile tinerei femei. Pâinea era oferită fie iubitului, fie soţului, pentru a-i stimula potenţa.

O altă reţetă, şi mai explicită este oferită de Lisa Splittgerber în ”Aphrodisiacs in the Libro de buen amor: Serranas’ Sexy Secrets”.

Iată cum era descrisă prepararea ei, cu precizarea că obiceiul exista peste tot în Europa. ”O bucată mică de aluat era luată de o tânără femeie şi pusă pe o masă. Apoi se apăsa cu vulva în acest aluat. Aluatul modelat în această formă era apoi copt. După aceea era oferit bărbatului pe care tânăra îl plăcea. Dacă mânca această pâine, atunci el ar fi căzut sub vraja ei. Tipuri asemănătoare de asemenea farmece au fost făcute de-a lungul Europei”, se arată în lucrare. 

Peştele, vaginul şi iubirea

O altă practică culinară bizară din Evul Mediu era legată tot de creşterea apetitului sexual al partenerului. Tot penitenţialul din secolul al X lea ne spune despre obiceiul femeilor de a lua un peşte viu, de a-l introduce în vagin şi a-l ţine acolo până când acesta moare. După aceea peştele este gătit şi servit bărbatului pentru a-i creşte apetitul sexual. 

”Ai făcut ceea ce unele femei nu ar trebui să facă? Iau un peşte viu şi-l bagă în vagin, îl ţin acolo până moare. Apoi îl gătesc şi îl servesc soţului. Fac asta pentru ca el să devină mai dornic de făcut dragoste. Dacă ai făcut aşa ceva, ar trebui să faci doi ani de penitenţă”, se arată în ”Decretum”. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele articole:

Centura de castitate, legendă şi adevăr. Pentru ce era folosită celebra apărătoare 

Cum a apărut centura de castitate. A existat şi un corespondent masculin contra masturbării 

Botoşani


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri