FOTO Parteneriat româno-turc în educaţie parafat la Botoşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O delegaţie oficială formată din opt profesori turci au venit la Botoşani pentru a pune bazele unui parteneriat româno-turc de integrare a absolvenţilor pe piaţa muncii din Europa. Profesorii din Turcia au purtat discuţii cu şefii de la Inspectoratul Şcolar, Prefectură şi Primărie. Parteneriatul prevede şi cursuri de limbă şi civilizaţie turcă ţinue la Botoşani.

Opt profesori de la şcoala cu tradiţie din Turcia HaciBektas Anadolu Lisessi au venit la Botoşani prin intermediul unui proiect bilateral România-Turcia pentru implementarea activismului european  prin carieră şi multilingvism. 

Cu alte cuvinte cele două ţări încearcă integrarea absolvenţilor de studii medii în principal pe piaţa muncii din Europa. Profesorii din Turcia au parafat înţelegerea la Inspectoratul Şcolar Judeţean, dar s-au întâlnit şi cu factorii de decizie de la Botoşani, prefectul Costică Macaleţi şi reprezentanţii Primăriei municipiului Botoşani. Proiectul presupune şi un schimb practic de exeperienţă între elevii turci şi români. ”În luna mai vom veni cu întreaga echipă a proiectului, profesori şi elevi iar anul viitor cei din Botoşani vor veni în vizită în Turcia. Elevii români trebuie să înveţe turca, iar elevii noştrii limba română”, a precizat Ozen Incetas, profesor de biologie la Hacibektas Anadolu Lisessi. 

În urma acestui proiect, conducerea Inspectoratului Şcolar speră ca absolvenţii să aibă mai multe şanse de a-şi găsi un loc de muncă în Europa şi chiar în Turcia. ”Dezvoltarea carierei este o problemă pe piaţa muncii în rândul tinerilor. E o necesitate şi sper că acest proiect aduce plus valoare şi va veni cu propuneri pentru îmbunătăţirea acestei activităţi”, a declarat inspectorul şcolar general Mihaela Huncă.

citiţi şi:

MAE: Planul de Acţiune pentru implementarea Parteneriatul Strategic România-Turcia a fost finalizat

Simpozion la Tulcea: Cercetători chinezi şi turci au discutat despre sturioni

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite