Drumul care face legătura cu Vama Stânca Costeşti va fi asfaltat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Drumul de la Dealu Mare va fi asfaltat
Drumul de la Dealu Mare va fi asfaltat

Veste bună pentru şoferii caretranzitează drumul naţional 29 D, de la Botoşani spre Truşeşti şi Stânca. Sectorul de circa 360 de metri din zona Dealu Mare va fi, în sfârşit, asfaltat. Drumul surpat la scurt timp după construcţie va ajunge la forma cerută de standarde.

Artera rutieră ce face legătura cu vama Stânca Costeşti a fost realizată în anul 2007, însă a devenit nefuncţională din cauza unor alunecări de teren. În ultimii ani s-a încercat refacerea porţiunii de drum afectată, însă a fost nevoie şi de o serie de lucrări de consolidare a terenului.

„La ora la care vorbim drumul este la nivel de piatră spartă. Înţeleg că, timp de un an de zile, nu s-au mai produs alunecări de teren, terasamentele realizate dovedindu-şi utilitatea. Motiv din care se poate trece la asflatare. Mă bucur să aud că vor începe lucrările chiar săptămâna viitoare, pentru că este un drum foarte circulat", a declarat prefectul judeţului.

Specialiştii din cadrul Secţiei de Drumuri Naţionale Botoşani au explicat că pentru turnarea celor trei straturi de asfalt va fi nevoie de circa 7 zile, lucrările fiind anunţate de firma de construcţie gălăţeană chiar pentru începutul săptămânii viitoare.

Rămâi pe botosani.adevarul.ro pentru ştiri din oraş.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite