Cum arată vestiarul asistentelor și al medicilor din spitalul din Botoșani unde a murit Alexandra și ce spune inspectorul din cadrul Inspecției Sanitare de Stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imagini îngrozitoare au fost surprinse de Digi24 în vestiarul medicilor și asistentelor din spitalul în care a murit tânăra însărcinată din Botoșani, Alexandra. Inspectorul din cadrul Inspecției Sanitare de stat spune că se știa de aceste probleme de cinci ani, potrivit unui ziar local. 

Pereții sunt scorojiți, acoperiți de mucegai, iar mobilierul este vechi și abia se mai ține pe picioare. Vestiarul asistentelor și infirmierelor din maternitatea spitalului din Botoșani este amenajat într-un subsol, iar aerul este irespirabil. Potrivit Digi24, cadrele medicale au trimis petiții către instituțiile statului încă din 2019 pentru că sunt nemulțumite de condițiile de muncă și sperau că ceva se va rezolva. 

Vestiarul este folosit de personalul medical pentru a se schimba și a merge să îngrijească bebelușii. Acesta nu respectă normele de curățenie, după cum se poate observa în imagilie surprinse de Digi24. 

Direcția de Sănătate Publică (DSP) a declanșat o anchetă, încă de pe 17 August, la Maternitatea din Botoșani, după ce s-a autosesizat, în plus, mai este deschisă o anchetă penală a Poliției și una administrativă la nivelul unității, conform Monitorul de Botoșani.  

Inspectoarea Laura Acatrinei, din cadrul Inspecției Sanitare de stat a spus inițial că „toate buletinele de analize s-au încadrat în limitele maxime adminise”, dar apoi a declarat că : „De fiecare dată s-a primit autorizație sanitară de funcționare. Inspectorii au fost singurii care au constatat că nu este bine. Medicii epidemiologi de la evaluare au eliberat autorizația sanitară de funcționare. Ba mai mult, managementul, în urma controalelor noastre, și le-a pus pe program de conformare sau pe program operațional, nu au îndeplinit aceste asumări, dar la următoarea autorizație li s-a eliberat în continuare autorizație. ”, potrivit Monitorul de Botoșani. 

Laura Acatrinei confirmă că se știau de aceste probleme de cinci ani și că la ultima sesizare a Avocatului Poporului „acest vestiar nici nu era trecut pe structura funcțională a autorizației sanitare de funcționare. Deci el nu exista. Circuitul personalului în bucata asta de spital nu exista”, conform sursei citate anterior.  

Alexandra Ivanov , tânăra însărcinată, de 25 de ani s-a stins din viață la Maternitatea din Botoșani, fără ca nimeni să intervină timp de șapte ore. Maternitatea nu avea protocoale de intervenție pentru sarcinile oprite din evoluție.   

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite