Cum a făcut fiica unei spălătorese o avere uriaşă din sex. Faimoasa Miţa Biciclista a sucit minţile regilor şi bogătaşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România interbelică a fost un adevărat rai al prostituatelor. Câteva au ajuns adevărate legende ale acelei perioade, fiind renumite pentru calităţile lor în budoar.

În România interbelică prostituţia era legală. Mai mult decât atât, era o afacere înfloritoare. La 1927 erau peste 12.000 de prostituate în România. Evident, cele mai multe se aflau în Bucureşti, în special în cartierul ”Crucea de Piatră”, care a înflorit mai ales în timpul domniei lui Carol al II-lea. Bineînţeles, prostituţia era controlată de stat. Fetele care practicau această meserie trebuiau să meargă la controale medicale odată pe lună, iar în baza unei condici se strabilea impozitul pe care acestea trebuiau să le plătească statului.

Trebuiau să dea statului 10% din venitul realizat. Bordelurile şi prostituatele erau pentru toate buzunarele şi pentru toate gusturile. Cele de lux câştigau însă o adevărată avere. O fată renumită pentru serviciile sale în pat şi pentru frumuseţea ei putea câştiga chiar mai mult decât un medic. Cea mai renumit dintre ele, o adevărată răsfăţată a celor mai bogaţi oameni din ţară, era cunoscută sub numele de Miţa Biciclista.

Fata unei spălătorese, prostituată la 14 ani

Miţa Biciclista s-a născut în anul 1885 la Diţeşti, judeţul Prahova. Se numea în realitate Maria Mihaescu şi era fiica unei spălătorese din Prahova, se spune fără tată cunoscut. Avea 14 ani când a ajuns la Bucureşti pentru a munci. Nu a urmat însă drumul mamei sale, ci a ales calea aparent mai uşoară. Mai precis, la vârsta pubertăţii, a început să devină curtezană de lux. Geambaşii de prostituate de lux din aceea perioadă i-au observat potenţialul, fata dovedind calităţi intelectuale, şi i-au sponsorizat educaţia. Mai precis, a fost trimisă la pension la Paris.

Aici a studiat literatura, limbile străine, dar şi alte materii. Şi în străinătate tânăra Maria Mihăescu a făcut furori. Se spune că era de o frumuseţe rară şi că avea calităţi excepţionale la pat. Aşa ar fi ajuns şi amanta favorită a regelui Belgiei, Leopold I. După o perioadă petrecută în străinătate, unde se spune că şi-a făcut iniţierea ca prostituată de lux, şi după ce a sucit minţile bogătaşilor Europei, Maria s-a întors la Bucureşti. Aici a devenit o adevărată legendă.

”Miţa Biciclista” şi naşterea unui mit

În scurt timp, Maria Mihăescu a devenit prostituata preferată a protipendadei bucureştene. Politicienii, artiştii faimoşi şi oamenii de cultură roiau în jurul Mariei. De altfel, odată cu faima aceasta s-a trezit şi cu o nouă poreclă. I se spunea ”Coana Miţa Biciclista”. Porecla a venit după ce Miţa a început să meargă cu bicicleta prin Bucureşti, o raritate pentru femeile din aceea perioadă. Contemporanii spun că era de o frumuseţe răpitoare. Avea în jur de 1,60 metri, păr blond şi ochi verzi. Totodată era deosebit de deşteaptă şi se spune că avea nişte farmece în pat care înebunea bărbaţii.

”Era o demimondenă, mă rog, hai să-i spunem în mod vulgar, o curvă de mare lux. Lucru rar la vremea aceea, în anii ‘20, făcea ciclism prin Bucureşti pentru a-şi menţine silueta. Făcuse avere şi una din casele ei era cea în care am locuit noi”, scria Neagu Djuvara, în lucrarea sa „Un secol cu Neagu Djuvara”. Se spune totodată că Miţa era cea care-şi alegea clienţii, bineînţeles bărbaţi cu foarte mulţi bani sau foarte deştepţi, fiindcă se spune era deosebit de atrasă de bărbaţii inteligenţi. Tocmai de aceea ajunsese să fie curtată şi iubită de Nicolae Grigorescu sau Octavian Goga. Se spune că ar fi fost curtată şi cerută în căsătorie chiar de regele Manuel al Portugaliei. L-a refuzat însă cu nonşalanţă, fiindcă era îndrăgostită de medicul Nicolae Minovici.

Fiind curtată de bărbaţi foarte bogaţi, Miţa a făcut avere. Era atât de bogată încât îşi permitea o trăsură, echipată complet, dar şi o armată de servitori polonezi. Mai mult decât atât, a fost femeia care şi-a permis să-şi cumpere un automobil american, pe care evident îl conducea singură. Se spune că Miţa a sucit minţile lui Ferdinand I, regele României. De altfel, de la acesta a primit şi o casă impunătoare în apropiere de Piaţa Amzei, din Bucureşti. Un autor celebru, Constantin Beldie, spunea chiar că aceată casă ar fi costat 4 milioane de lei, o adevărată avere la aceea vreme. Bineînţeles, era mobilată cu produse de lux.

Miţa se ducea doar la cel mai scump coafor de pe Calea Victoriei şi mânca doar la cele mai scumpe şi exclusiviste restaurante. Miţa a dus, pe scurt, o viaţă luxoasă, câştigată cu preţul farmecelor. Era ca un adevărat magnet pentru bărbaţii din perioada interbelică. Mai ales că la un moment dat îşi schimbase şi culoarea părului. ”Când apărea pe Calea Victoriei, aristocraţii de la Capşa, burghezii de la Oteteleşanu şi boemii de la Kubler abandonau politica şi svartul ca să admire superbul exemplar ciclist. Bicicleta cu ghidon de argint era a unei suple şi elegante fiice a Evei, cu zulufi negri, cu pantaloni de catifea mov strânşi pe picior, cu bluza corai din care fluturau mâneci înflorate, cu ghete înalte şi cu o caschetă de mătase albă, înfăşurată în voal alb, din care răsăreau încrucişate două ace mari a la Madame Butterfly”, se arată în „Vremuri vechi bucureştene”, scrisă de Alexandru Predescu. De altfel, faptul că se bănuia că ajunsese amanta lui Ferdinand a scăpat-o şi de un proces de ultraj, după ce a lovit un poliţist cu umbrela. 

O libertină şi o modernistă

Miţa Biciclista a şocat şi prin atitudinea libertină. Era o raritate să vezi o femeie pedalând pe străzile Bucureştiului, mai ales în costumaţii considerate provocatoare la aceea vreme în România. Mai mult decât atât, conducea singură automobilul şi în general era o femei independentă. Totodată ea a fost prima femeie din România care a avut curajul, în perioada interbelică, să se afişeze la mare, doar în bikini. În acele vremuri, în România, în public oamenii se scăldau în apa mării, fie în costume de baie, foarte decente, adică aproape îmbrăcaţi, fie în halate speciale.

Miţa însă sfida orice regulă. Ba chiar a şi fost reclamată într-un rând de o familie revoltată. Un poliţist a încercat să o scoată din apă, dar a fost lovit cu umbrela de tânăra libertină. Miţa nu a păţit nimic, cum am amintit mai sus. Către bătrâneţe, Miţa a decis să se căsătorească cu generalul Alexandru Dimitrescu. Culmea, după căsătorie a început să aibă şi probleme financiare. A murit săracă, la 83 de ani, în casa oferită de rege. Între timp, casa fusese naţionalizată. 

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Reţeaua de prostituate adolescente ale românului poreclit „Îngerul negru“. Procurorii au stabilit că obţinea cel puţin 15.000 de euro de la fiecare victimă

Doi constănţeni au transformat mai multe apartamente din Buzău în bordeluri. Afacerea proxeneţilor a durat cinci luni

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite