Corina, fata de 15 ani care s-a sinucis, ar fi avut neînţelegeri cu mama ei. Diriginta spune că era „un copil vioi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Diriginta Corinei, adolescenta în vârstă de 15 ani din Botoşani care s-a spânzurat, susţine că fata nu a dat nimic de bănuit şi că era ”sociabilă şi veselă”. Corina ascundea, însă, o adevărată dramă, fiind afectată şi de problemele din familie. În iulie, copila ar fi fugit de acasă, după ce se certase cu mama ei.

În casa bunicii Corinei, vineri era o linişte deplină. Un apartament mic şi primitor, de unde cei care au iubit-o pe fată îşi vor lua adio de la ea.

Alături de sicriul cu trupul fără suflare stă bunica, cea care a crescut-o şi iubit-o mai mult decât orice pe copilă. Îşi frânge mâinile de durere şi plânge mereu. O priveşte parcă în gol pe nepoata sa. Răpusă de durere, femeia nu poate rosti niciun cuvânt. Doar o priveşte, o atinge şi o mângâie pe fată. Lacrimile îi curg în neştire pe obrajii îmbătrâniţi.

Liniştea din casa bunicii a cuprins tot blocul. Deasupra uşii de la scară, o fundă imensă, neagră, strânge la un loc toată durerea din sufletul bunicii. Unii dintre vecini se întreabă ce s-a întâmplat. Alţii ştiu povestea şi îşi fac cruce în timp ce spun o rugăciune.

Diriginta: „Nu a dat niciodată de înţeles că ar avea probleme“

Cei care ştiu de tragedie îşi fac cu greu curaj să meargă în apartamentul bunicii să aprindă o lumânare. Spun că le este greu şi că la finele săptămânii vor merge la Sfânta Biserică să se roage pentru sufletul Corinei. “Era un copil vioi şi nu a dat niciodată de înţeles că ar avea probleme”, o spune chiar diriginta copilei care, însă, nu a vrut ca nimeni să pătrundă în clasa ei pentru a vorbi cu foştii colegi ai Corinei.

Puţini oameni ştiu ce se întâmplă în sufletul tinerei de 15 ani, care a ales să se spânzure de un copac, dintr-o pădure de la marginea Botoşaniului. “Este o vârstă dificilă, o perioadă în care adolescenţii au schimbări majore. Nu doar în plan fizic, dar şi în plan psihic. Corina avea nevoie să se simtă că aparţine de ceva. Iar dacă era respinsă, avea nevoie de sprijinul familiei. Este o vârstă la care tinerii devin foarte uşor depresivi”, a spus Anca Larionesei, psiholog în cadrul Direcţiei pentru Protecţie Copilului Botoşani.

Preotul îi va face o slujbă specială de înmormântare

Drama nu se opeşte aici pentru bunica fetei. Femeia va trebui să o înmormânteze pe Corina fără o slujbă obişnuită. “Este o slujbă specială pentru cei care îşi iau viaţa, pe care o face preotul. Se face şi dacă este vorba de un copil. Preotul de la biserica respectivă ştie ce are de făcut. Nu poate fi primit în Biserică un om care s-a sinucis, dar depinde de cauză. Numai Dumnezeu poate şti  ce s-a întâmplat. Poate a fost  traumatizată psihic. Oricum, se face o slujbă specială. Nu o să meargă la groapă, fără slujbă. Se va face şi aghiazmă în casa în care a fost ţinută”, a spus Grigore Diaconu, preot paroh în Botoşani.

Ceruri cu mama. În iulie, ar fi fugit de acasă

Apropiaţi ai familiei adolescentei povestesc că, de mai multă vreme, Corina nu se mai înţelegea foarte bine cu mama ei. Se pare că fata ar fi locuit o perioadă la bunica sa, dar mai apoi mama nu a mai lăsat-o, motiv pentru care se certa şi mai des cu aceasta. Fata i-ar fi reproşat mamei sale că la bunică avea condiţii mai bune de trai. Hainele cu care fata era îmbrăcată în ziua în care şi-a curmat viaţa erau cumpărate de către bunică. Tot din cauza certurilor, fata ar fi fugit de acasă în luna iulie, dar ar fi fost găsită de agenţii Poliţie, la Reşiţa.

Mesajul disperat lăsat de Corina pe Facebook, înainte să se sinucidă

„Sunt foarte stresată, supărată şi tot ce cuprinde rău. În ultimul timp, mi s-au întâmplat o grămadă de răutati, iertaţi-mă cei pe care v-am suparat, iertaţi-mă cei cărora v-am greşit şi nu mi-am dat seama, dar azi explodează tot în mine. Azi simt că-mi dau duhul. Gata, m-am săturat de toţi cei care îmi vreţi răul. Am un ultim cuvant… CEI CARE M-AŢI IUBIT AŞA CUM SUNT, MĂCAR LA MORMÂNTUL MEU O LUMÂNARE SĂ-MI APRINDEŢI, DE AIA IEFTINĂ LA 50 de BANI ŞI EU VĂ VOI AVEA ÎN SUFLETUL MEU MEREU. V-AM PUPAT PE TOŢI PAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!! (((((((((“, sunt cuvintele scrise de Corina. 

Vă mai recomandm:

Drama copilei care s-a sinucis la 15 ani: „Azi simt că-mi dau duhul. Gata, m-am săturat de toţi cei care îmi vreţi răul!“

Tragedie! O tânără de 15 ani s-a spânzurat la marginea municipiului Botoşani

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite