Botoşani: RMN-ul închis pentru că nu era rentabil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul trecut, Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate a decontat doar 17.40 de lei pentru investigaţiile de imagistice.   Zilele acestea, vor fi încheiate contracte cu două laboratore din Moldova.

Adus la Botoşani la sfârşitul anului 2008 de către administratorul unei firme din Rădăuţi-Suceava, aparatul de imagistică a fost cel mai modern din Moldova dar a avut viaţă scurtă. La un an de la punerea sa în folosinţă, aparatul de Rezonanţă Magnetică Nucleară(RMN) s-a defectat, spun şefii din Sănătate,  iar proprietarul nu a mai încheiat anul acesta contract cu Casa Judeţeană a Asigurărilor de Sănătate(CJAS)  Botoşani.

,, În noiembrie s-a defectat iar cheltuielile privind reparaţia s-au dovedit mari aşa că administratorul aparatului nu l-a putut repune în funcţiune. Ca atare nu s-a mai încheiat contract pentru decontarea serviciilor în acest an" a declart Rodica Huţuleac, director CJAS Botoşani.

În realitate însă, afacerea s-a dovedit rentabilă şi trebuia închisă. Anul trecut, Casa Judeţeană Asigurărilor de Sănătate a decontat firmei EXPLO-MED doar 17. 402 lei. Suma este mică în condiţiile în care tarifele pentru investigaţii de imagistică sunt cuprinse între 375 de lei şi 575 de lei. Ca atare, contractul a fost reziliat încă din luna februarie.

Citiţi mai multe despre afacerea cu RMN-ul la Botoşani, vineri în Adevărul de Seară

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite