Botoşani: Gunoieri cu pensii private plătite din banii încasaţi din taxa de salubrizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria i-a lăsat pe gunoieri fără pensii private pentru a direcţiona banii către investiţii
Primăria i-a lăsat pe gunoieri fără pensii private pentru a direcţiona banii către investiţii

Întreg personalul societăţii salubrizare Urban Serv, unitate subordonată Consiliului local, beneficia de o poliţă de pensie privată în valoare de 50 de lei pe lună.  Aflând de acest lucru, municipalitatea a decis să anuleze imediat toate contactele pentru care urmau să fie cheltuiţi 210.000 lei anual.

La societatea de salubrizare Urban Serv salariaţii beneficiază de condiţii mai bune ca în multe firme private.   Salariile directorilor sunt de 5000 de lei, iar întreg personalul beneficia de pensii private plătite din banii unităţii şi de tichete de masă.  Din bugetul pe anul acesta de 12,9 miliioane lei, conducerea societăţii subordinate Consiliului local intenţiona să cheltuiască pe drepturi salariale  9 milioane de lei. Toate aceste lucruri au fost însă descoperite la timp de către executivul primăriei care a decis să anuleze poliţele de pesnie privată ale angajaţilor şi să direcţioneze banii către investiţii.

"Nu am mai auzit nicărieri ca unitatea să le plătească angajaţilor şi poliţe pentru pensii private. Societatea trebuie să contribuie doar la fondul de stat al pensiilor. Cine vrea pensie privată să îşi plătească singur",  a pus viceprimarul Florin Ghiorghiţă.  

Gheorghe Pricopi, directorul Urban Serv SA, a declarat că pensiile private care urmau să fie acordate celor 360 de salariaţi ai unităţii reprezintă contravaloarea primelor de vacanţă.

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite