Botoşani: Folii numai pentru VIP-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţiunile Serviciului Poliţiei Rutiere desfăşurate împreună cu cei de la Registru Auto Român scot la iveală doar persoanele neinfluente ce nu respectă legea în acest caz

La sfârşitul săptămânii trecute, Serviciul Poliţiei Rutiere împreuna cu Registru Auto Român au desfăşurat o acţiune de identificare în trafic a autoturismelor ce prezintă folii aplicate pe geamuri fără a respecta legislaţia în vigoare.

„Au fost identificate 13 cazuri de folii neomologate şi au fost reţinute toate certificatele de înmatriculare în vederea remedierii defecţiunilor", a declarat Teodor Orhei, ofiţer în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere.

Potrivit unui reprezentant al unei firme autorizate în montarea foliilor, pentru geamurile din faţă ale unui autoturism gradul de opacitate nu trebuie să fie mai mare de 27%, în timp ce pentru geamurile din spate şi lunetă gradul poate ajunge până la 95%.

„Toate maşinile de prin 2000 încoace vin deja din fabricaţie cu acest grad de opacitate şi nu ai ce folie să îi pui pe faţă decât cea transparentă. Dacă au folie pe faţă automat au un grad mai mare de 27%, deci nu respectă legea", a declarat reprezentantul unei firme autorizate în montarea foliilor.

Cine sunt vip-urile locale care nu respectă aceste prevederi legislative aflaţi mâine în Adevărul de Seară.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite