Alegeri parlamentare 2016. Cine sunt noii parlamentari de Botoşani. Majoritatea sunt membrii PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alegeri parlamentare 2016 Botoşani. În urma rezultatelor parţiale s-au stabilit ierarhiile în cadrul partidelor şi sunt cunoscute numele celor care vor reprezenta judeţul în Parlament.

Alegeri parlamentare 2016 Botoşani. Conform datelor parţiale comunicate de Biroul Electoral de Circumscripţie, obţinute după numărarea a 60% dintre voturi, PSD a câştigat detaşat la Senat şi Camera Deputaţilor. În aceste condiţii va trimite în Parlamentul României doi senatori şi patru deputaţi. 

Astfel la Senat, PSD este reprezentat de Doina Federovici, care în acest moment se află la al doilea mandat consecutiv de senator, fiind şi preşedintele filialei judeţene PSD Botoşani. 

Al doilea loc de senator va fi ocupat de Lucian Trufin, primar al comunei Vlăsineşti timp de trei mandate. La Camera Deputaţilor PSD are patru mandate. Respectiv, medicul Tamara Ciofu, aflată la al doilea mandat de deputat, Mihaela Huncă inspector şcolar general la Botoşani, Răzvan Rotaru, fost şef la Garda de Mediu şi Marius Budăi, fost director la Casa de Pensii. 

Alegeri parlamentare 2016 Botoşani. Mandatele PNL

De cealaltă parte, PNL, al doilea partid în opţiunea alegătorilor, cu peste 20 %, va trimite în Parlament un senator şi un deputat. Este vorba despre Costel Şoptică la Senat şi Cristian Achiţei la deputaţi. Costel Şoptică este la al doilea mandat de senator iar Cristina Achiţei a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean până în vara lui 2016 şi este de profesie inginer. În urma calculelor, al cincilea mandat ar putea fi obţinut la redistribuire de Costel Lupaşcu,membru PSD, iar al şaselea de liberalul Cristian Roman.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:

Alegeri parlamentare 2016 Satu Mare. Trei oameni vechi şi patru noi în Parlament, din Satu Mare

Alegeri parlamentare 2016. PSD câştigă aproape jumătate din mandatele de parlamentari. Cine intră în Senat şi în Camera Deputaţilor

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite