UPDATE Actor împușcat în timpul unei repetiții la Teatrul „Mihai Eminescu” din Botoșani. Ce spune colegul care a tras

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Răzvan Amitroaie, un tânăr actor de la Teatrul Mihai Eminescu din Botoșani, a fost împușcat de un coleg, pe scenă, în timpul repetițiilor la piesa „Iubesc, iubesc, te iubesc!”, potrivit publicației Monitorul de Botoșani. Victima a ajuns la spital.

Răzvan Amitroaie. FOTO Facebook
Răzvan Amitroaie. FOTO Facebook

UPDATE Mai multe anchete au fost deschise în urma incidentului petrecut vineri.

„În urma informațiilor apărute în spațiul public conform cărora, o persoană ar fi fost împușcată, cu o armă tip airsoft, în timpul unor repetiții pentru o scenă de teatru, fiindu-i create leziuni minore, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani și Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase efectuează verificări pentru a stabili dacă au fost încălcate prevederile legale în ceea ce privește regimul armelor și munițiilor”, a transmis IPJ Botoşani.

Ce spune actorul care şi-a împuşcat colegul

Marius Rogojinschi, actorul care mânuia arma a explicat ce s-a întâmplat.

 „Arma este de airsoft un Tokarev TT-33 cu CO2 pe care eu îl folosesc în acest spectacol din momentul repetiţiilor la scenă. Eu trebuie să trag cu el şi spre a fi veridica împuşcătura, ca să nu batem cu scândura în duşumea, am adus de acasă din colecţia mea un pistol airsoft pe care l-am folosit întotdeauna, fără bile, doar cu butelia de CO2 care face zgomot”, a spus acesta, potrivit Monitorului de Botoșani.

Mărturisește însă că incidentul a avut loc din cauza unei neatenţii.

„Nu am calculat bine unghiul subiectiv, adică să îndrept arma cam la jumătate de metru de capul colegului meu şi am tras, iar aerul propulsat din butelia de CO2 l-a izbit în ochi”, a mai spus Marius Rogojinschi, precizând că, în acelaşi spectacol foloseşte arma şi asupra propriei persoane şi că pe ţeava armei nu era niciun fel de bilă.

Și Teatrul a deschis o anchetă

Conducerea teatrului Teatrului „Mihai Eminescu” spun că a și instituția a deschis la rândul său o anchetă. 

Știrea inițială:

Într-una dintre scenele pe care le repretau împreună, actorul Marius Rogojinschi a îndreaptat o armă de airsoft spre Răzvan Amitroaie, iar tânărul actor a fost împușcat în ochiul stâng.  

În urma șocului, victima a căzut la podea.

„Traumatism de glob ocular minor și o congestie conjunctivală”

Răzvan Amitroaie a fost dus imediat de colegi la Urgențe, unde a fost supus mai multor evaluări de specialitate. Viața actorului nu este însă în pericol.

“În cursul dimineții de vineri a ajuns în serviciul UPU-SMURD un actor împușcat cu o armă artizanală. Pacientul prezenta un traumatism de glob ocular minor și o congestie conjunctivală. A fost consultat în Unitatea de Primiri Urgențe și ulterior de medicul oftalmolog. A plecat la domiciliu cu recomandări, printre care o reevaluare oftalmologică în cursul zilei de luni”, a precizat medicul Monica Adăscăliței, managerul Spitalului Județean de Urgențe Botoșani.

Răzvan Amitroaie urmează fie reevaluat medical în cursul săptămânii viitoare.

Cazul este în atenția Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite