VIDEO Un bistriţean şi fiii săi au trăit spaima vieţii când s-au trezit cu ursul în faţă. Cum au ajuns să-i salveze viaţa animalului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Utsul a rămas captiv în laţul unui gard
Utsul a rămas captiv în laţul unui gard

Un bărbat şi cei doi fii ai săi au avut parte de spaima vieţii lor vineri, când au dat peste un urs, prins într-un gard. După câteva ore bune, timp în care la faţa locului au sosit reprezentanţi ai ocolului silvic, veterinari şi chiar şi jandarmi, ursul a fost tranchilizat şi eliberat din gard. Acesta s-a reîntors în pădurea din apropiere.

Incidentul s-a produs vineri dimineaţa, în jurul orei 7:30. Un bărbat şi cei doi fii ai săi mergeau în pădure, pentru a tăia lemne, când s-au trezit cu un urs în faţă. 

Animalul, care a început să se agite, băgându-i în sperieţi pe cei trei, era prins în laţul unui gard, de la marginea pădurii. Ursul era la mai puţin de 100 de metri de casele, pe raza localităţii Susenii Bârgăului. 

Panicat, bărbatul a sunat primarul localităţii, care mai apoi a alertat reprezentanţi ai ocolului silvic, veterinari şi chiar jandarmi, pentru a elibera ursul, care are în jur de trei ani, după estimările medicului.

Cel care a reuşit să elibereze animalul a fost medicul veterinar, care s-a apropiat şi a reuşit să-l tranchilizeze cu o seringă. Ursul a fost tranchilizat, eliberat şi mai apoi dus în pădurea din apropiere. 

„Era prins într-un laţ din câte am înţeles. Nu a fost departe de case. Noroc cu medicul veterinar, care a reuşit să se apropie cu o seringă ţi l-a tranchilizat”, a declarat primarul comunei Prundu Bârgăului, Doru Crişan. 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite