Șosea ruptă de viitură, în Bistrița. Fusese reabilitată cu două milioane de euro

0
Publicat:

Ploile cauzează probleme în nordul țării, unde mai multe localități au fost afectate în noaptea de duminică spre luni, 20 februarie, de precipitațiile căzute. Este cazul județelor Bistrița-Năsăud și Maramureș.

Șoseaua distrusă de viitură în județul Bistrița Năsăud FOTO Facebook / Tinu Grapini
Șoseaua distrusă de viitură în județul Bistrița Năsăud FOTO Facebook / Tinu Grapini

Ploile căzute în ultimele ore, combinate cu topirea zăpezilor de pe versanții munților au dus la probleme serioase în mai multe zone ale țării, cu precădere în județele din Nord.

Potrivit Euronews.ro, un drum din Bistrița, reabilitat cu două milioane de euro, în 2020, a fost rupt de viitură, iar în Maramureș mai multe case au fost inundate și un mal de pământ s-a surpat peste gospodăriile oamenilor.

Totodată, o avertizare de Cod portocaliu de inundații este valabilă până luni, 20 februarie, la ora 12.00, pe râuri din nouă județe.

Ce s-a întâmplat

Potrit sursei citate, o viitură a distrus drumul comunal care face legătura între localitățile Rodna şi Măgura. Șoseaua a fost practic ruptă pe o porțiune de 30 de metri, iar circulația rutieră a fost oprită. P

rimarul localității Rodna, Tinu Grapini, a postat imagini pe Facebook cu drumul distrus și spune într-o înregistrare că șoseaua a fost grav afectată de viitură. Pentru asta, el cere acum alocarea de noi fonduri de la bugetul de stat.

Nici în județul Maramureș nu a fost liniște. O viitură de pe versanții munților a inundat mai multe gospodării din localitatea Borșa, iar pompierii au fost nevoiți să intervină cu motopompe pentru a scoate apa din locuințe. Nu departe de Borșa, tot în Maramureș, la Crasna Vișeului, o casă a fost grav afectată de o alunecare masivă de teren.

Și circulația trenurilor a fost afectată, deoarece aluviunile de pe versanții montani au blocat calea ferată între Valea Vișeului și Lunca la Tisa. Aici, două trenuri au fost pur și simplu blocate din această cauză, iar autoritățile locale încearcă să rezolve problema.

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite