SERIAL „ADEVĂRUL“ Toate vilele baronilor din România. Preşedintele de Consiliu Judeţean BN, Radu Moldovan, casă de 300.000 de euro şi cabană de 100.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
casa radu moldovan

Preşedintele de Consiliu Judeţean Radu Moldovan are o casă evaluată la 300.000 de euro şi o cabană în satul Colibiţa evaluată la 100.000 de euro. La  acestea se mai adaugă 6 terenuri în Bistriţa şi respectiv în satul Colibiţa. Asta în condiţiile în care singurul venit al fostului deputat este salariul de la Consiliul Judeţean.

Prima locuinţă a actualului preşedinte de Consiliu Judeţean şi fost deputat Radu Moldovan a fost un apartament de 63 de metri pătraţi achiziţionat în anul 1993. Potrivit declaraţiei de avere, în anul 2002, Radu Moldovan, cumpără un teren agricol cu o suprafaţă de 1550 de metri pătraţi în municipiu. Un an mai târziu, Radu Moldovan cumpără şi un teren în intravilan cu o suprafaţă de 300 de metri pătraţi în satul Colibiţa, lângă lacul de acumulare.

În anul 2007, când deja era deputat, Radu Moldovan începe construcţia unei case de vacanţă la Colibiţa. În anul 2010, acesta începe şi construcţia unei vile la ieşirea din municipiul Bistriţa. Tot în 2010 mai cumpără un teren în intravilan de data aceasta în municipiul Bistriţa, cu o suprafaţă de 640 de metri pătraţi.

Suprafaţa totală a terenurilor deţinute de Radu Moldovan în municipiul Bistriţa ajunge la 2500 de metri pătraţi. Şi suprafaţa de teren deţinută în Colibiţa se măreşte de-a lungul anilor, ajungând la peste 1000 de metri pătraţi.

Deşi în declaraţia de avere a lui Radu Moldovan nu apare vreo cumpărare, moştenire sau alt gen de tranzacţie, apartamentul deţinut în municipiu îşi dublează brusc suprafaţa la 131 de metri pătraţi. Preşedintele de Consiliu Local a achiziţionat apartamentul din vecinătatea celui deja deţinut şi le-a unit, lucru care însă nu apare în niciuna dintre declaraţiile de avere.

casa radu moldovan

Vila este situată la ieşirea din municipiul Bistriţa, într-o zonă de case

Casa deţinută de Radu Moldovan în Bistriţa are 167 de metri pătraţi şi a fost evaluată la 300.000 de euro de către specialişti. Cabana de la Colibiţa are şi ea 68 de metri pătraţi şi a fost estimată la 100.000 de euro.

Potrivit apropiaţilor preşedintelui de Consiliu Judeţean, acesta a utilizat la finisajele casei sale din Bistriţa cele mai scumpe materiale şi şi-a amenajat chiar şi o piscină interioară, unde se poate relaxa departe de ochii curioşilor. De asemenea, pe proprietatea acestuia ar fi amenajată şi o piscină exterioară.

Întrebat cu diferite ocazii de unde provine suma necesară pentru construcţia casei din Bistriţa, Radu Moldovan susţinea că din vânzarea apartamentului de 131 de metri pătraţi din municipiu şi din câteva împrumuturi. Apartamentul de care vorbeşte Radu Moldovan a fost însă vândut abia în 2012, construcţia casei începând în 2010.

Dacă depozitele bancare sunt inexistente, Radu Moldovan nu este străin de datorii. Conform ultimei declaraţii de avere, preşedintele de Consiliu Judeţean are un un credit la Volksbank în valoare de 60.000 de lei care trebuie returnat până în 2037, o datorie de 50.000 de euro la fratele său stabilit în Franţa, precum şi două credite la BRD în valoare totală de 60.000 de euro, ce trebuie returnate până în 2025. Două dintre credite, cele de la BRD, au fost contractate în anul 2010, atunci când a început lucrările la casa din Bistriţa.


Radu Moldovan spune că vila a fost ridicată cu ajutorul unor împrumuturi şi a vânzării unui apartament

radu moldovan

Nici Radu Moldovan şi nici soţia sa Voichiţa nu deţin acţiuni la vreo societate comercială, singurele venituri care le intră lunar în casă fiind cele de la Consiliul Judeţean şi respectiv de la Curtea de Conturi Bistriţa-Năsăud, unde lucrează Voichiţa Moldovan. Radu Moldovan încasează lunar 4200 de lei, iar Voichiţa 3400 de lei, asta conform ultimei declaraţii de avere a preşedintelui de Consiliu Judeţean.

Chiar dacă zona unde şi-a construit Radu Moldovan casa este la ieşirea din municipiu, acesta nu trebuie să îşi facă probleme cu privire la unele facilităţi, cum este drumul de exemplu. Astfel, deşi sunt multe zone în municipiu care încă au drumuri de pământ, chiar dacă sunt în intravilan de mai bine de 10 ani, strada pe care are casă Radu Moldovan se pregăteşte pentru asfaltare.
 

Vă mai recomandăm:


SERIAL „ADEVĂRUL“ Toate vilele baronilor din România. Cum au reuşit aleşii să-şi facă „fortăreţe“ pe câte două străzi şi zeci de hectare din banii noştri

SERIAL „ADEVĂRUL” Toate vilele baronilor din România. Unde locuieşte Gheorghe Ştefan în Piatra Neamţ, şi proprietăţile lui Pinalti

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite