Poliția a deschis o anchetă după ce au fost găsite rămăşiţe umane în planşeul unei foste şcoli din Bistrița-Năsăud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muncitorii care lucreaz la reabilitarea clădirii în care a funcţionat vechea şcoală din comuna bistriţeană Livezile, aflată în prezent în proprietate privată, au avut parte de o descoperire șocantă. Au dat peste rămăşiţe umane în planşeul imobilului, despre care se crede că ar fi vechi de zeci de ani.

Rămpșițe umane, găsite la reabilitarea unei clădiri. FOTO  Facebook/ Ionut Simionca
Rămpșițe umane, găsite la reabilitarea unei clădiri. FOTO Facebook/ Ionut Simionca

Anunţul descoperirii a fost făcut de către actualul proprietar al clădirii, Ionuţ Simionca.

"Câteodată, viaţa te pune în nişte situaţii absolut incredibile. În primă instanţă, nu ştii cum să reacţionezi. Asta mi s-a întâmplat mie astăzi. Vă spun şi vouă o poveste neverosimilă.

În urmă cu ceva ani, am cumpărat clădirea abandonată a şcolii din comuna Livezile. Aici, învăţasem eu în copilăria mea.

Relativ recent, m-am decis să o consolidez şi renovez. Am apelat la o firmă de construcţii în acest sens. Astăzi, în timp ce verificau structura de rezistenţă a planşeului, muncitorii au descoperit rămăşiţe umane vechi de aproximativ 100 de ani.

Evident, am urmat urgent căile legale şi am luat legătura cu autoriăţile cărora le-am comunicat despre descoperirea ciudată făcută.

Chiar îmi doresc foarte mult să văd dacă pot fi identificate persoanele în cauză, pentru că am sentimentul că este o parte de istorie importantă pe care echipa de construcții a găsit-o dintr-o întâmplare. Vă mărturisesc că acest eveniment m-a marcat şi mi-a adus în minte acea idee a romanilor antici: 'memento mori", a scris Ionuţ Simionca, vineri, pe Facebook.

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite