FOTO Drama unei familii cu patru copii, nevoită să trăiască din mila vecinilor după ce i-a ars casa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dinuţa şi Victor Ciudar, alături de fiica lor de 10 ani şi de o vecină FOTO: Ciprian Moldovan
Dinuţa şi Victor Ciudar, alături de fiica lor de 10 ani şi de o vecină FOTO: Ciprian Moldovan

De un an de zile o familie din satul bistriţean Pintic trăieşte pe la vecinii, care mişcaţi de drama celor patru copii şi a părinţilor lor le-au oferit un acoperiş deasupra capului. Asta după ce, în urmă cu un an, cămăruţa în care locuiau a luat foc. Situaţia familiei Ciurar e atât de critică încât nu-şi permite să-şi trimită doi dintre copii la şcoală.


Ciurar Dinuţa şi Ciurar Victor de 30 şi respectiv 35 de ani locuiesc de o viaţă întreagă în satul Pintic din comuna Teaca. Deşi sunt tineri şi au toată viaţa înainte, de mai bine de un an cei doi alături de cei patru copii ai lor: un băiat de 12 şi unul de 4 şi cele două fete de 10 şi respectiv 2 ani trăiesc din mila vecinilor.

 Asta pentru că modesta lor locuinţă, pe care au reuşit să o ridice din muncă după aproape 10 ani de căsnicie a fost mistuită de flăcări anul trecut. Au plecat la muncă, iar când s-au întors seara s-au trezit cu casa cuprinsă de flăcări.

 Puţinele lucruri pe care au reuşit să le adune în cămăruţa în care-şi făceau veacul, printre care câteva canapele, o masă, haine au fost făcute scrum în doar câteva minute, pompierii ajunşi la faţa locului nereuşind să salveze mare lucru.

familia ciurar 8

Atât a mai rămas din casa unde locuia familia Ciurar până acum un an (FOTO: Ciprian Moldovan)

De atunci stau într-o cămăruţă pusă la dispoziţie de vecini şi trăiesc de pe o zi pe alta, muncind cu ziua la săteni şi profitând de fructele pădurii, atunci când este sezonul. 

Acolo i-am şi găsit pe cei 6 într-o cămăruţă din pământ şubredă şi murdară, ce stă să se prăbuşească, unde şi-au înghesuit puţinele lucruri care le fac viaţa mai uşoară.

familia ciurar 3

Cămăruţa în care îşi duc zilele cei 6 (FOTO: Ciprian Moldovan)


Cu ochii în lacrimi femeia spune că în cei 10 ani de căsnicie nu a simţit vreodată că îi merge bine, că nu este nevoită să îşi facă griji ce pune a doua zi pe masa copiilor. Asta deşi tânăra, mult îmbătrânită de griji şi probleme, spune că niciodată nu s-a ferit de muncă, fiind dispusă să lucreze orice numai să poată să le pună ceva pe masă copiilor săi, chiar dacă pentru ea şi pentru soţul său nu mai rămâne de multe ori nicio lingură de mâncare.

 În prag de iarnă Dinuţa Ciurar se teme că femeia care i-a permis să locuiască în cămăruţa sa o va da afară pe ea, pe soţul său şi pe cei patru minori. Asta pentru că şi femeia care i-a făcut un bine familiei năpăstuite are la rândul său 14 copii.

Singurul venit singur al familiei reprezintă alocaţia copiilor, care ajunge la 150 de lei şi pe care începând din acest an sunt şanse mari să nu o mai primească pentru că nu şi-a trimis cei doi copii la şcoală. Asta pentru că Victor şi Dinuţa Ciurar nu au avut cu ce să îi îmbrace, de pe ce să cumpere rechizite şi ce să le pună de mâncare.

Anii precedenţi a reuşit să-şi trimită doi dintre copii, un băiat de 12 ani şi o fată de 10 ani la şcoală, cu mici întreruperi, asta doar cu ajutorul vecinilor care le-au dăruit haine, mâncare sau chiar rechizite.

Mai mulţi voluntari ai bisericii Calvary Chapel din Bistriţa se străduie de ceva vreme să adune haine, produse electrocasnice, mobilă şi bani pentru ca familia cu patru copii să reuşească să treacă peste această iarnă şi să-i poată trimite pe cei doi micuţi la şcoală. Cei care doresc să ajute familia Ciurar, pot lua legătura cu Ciprian Moldovan.
 

Vă mai recomandăm:

FOTO Povestea impresionantă a bistriţenilor care trăiesc din ce aruncă alţi oameni

Povestea impresionantă a unui copil sărman, premiant, transpusă digital de bibliotecarul unei comune din Vrancea

 

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite