Fost subprefect trimis în judecată pentru evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat ajunge la 5 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Damaschin Berende este trimis în judecată pentru evaziune fiscală, după ce a înregistrat în evidenţele contabile mai multe facturi fiscale fictive, cauzând un prejudiciu de 4,9 milioane de lei.

254 de facturi fiscale fictive a înregistrat în evidenţele contabile Damaschin Berende în perioada 2005-2008, în calitate de administrator al SC G&B Lumidan SRL Rodna.

Damaschin Berende (PNŢCD) a fost subprefect în perioada 2000-2001, fiind eliberat din funcţie de Guvernul Adrian Năstase. Acesta a deţinut una dintre cele mai înfloritoare fabrici de lapte din judeţ, producând şi distribuind mai multe tipuri de brânzeturi cu marca „Rodna”.

În 2009 mai multe societăţi comerciale şi instituţii au cerut insolvenţa firmei omului de afaceri. Nu mai puţin de 10 firme încearcă să-şi recupereze datoriile de la Damaschin Berende.



Vă mai recomandăm:

ANPC a dat în judecată Raiffeisen Bank şi cere eliminarea comisionului de administrare din contractele de credit ale instituţiei pentru că ar fi ilegale

AJOFM Sibiu are un nou director. Florin Orlăţan, numit în funcţie chiar dacă este trimis în judecată într-un dosar având drept obiect infracţiuni de corupţie



 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite