Exploatarea lui Dracula pe tărâm bistriţean, evaluată la 5 milioane de euro. Parcul tematic include o reproducere a castelului din romanul lui Bram Stoker

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 5 milioane de euro este estimată investiţia ce include parcul tematic de aventuri „Dracula” din Piatra Fântânele, parte a strategiei de dezvoltare a judeţului Bistriţa-Năsăud. Consiliul Judeţean a pregătit deja studiul de prefezabilitate, luându-se în calcul momentan posibilităţile de finanţare.

„Pentru realizarea faptică a acestui lucru, avem deja studiul de prefezabilitate şi lucrăm alături de Primăria Tiha Bârgăului şi de specialişti în dezvoltarea turistică la amplasamentul acestui obiectiv şi analizăm oportunităţile de finanţare a acestuia: investiţie prin intermediul fondurilor europene sau parteneriat public-privat”, precizează reprezentanţii Consiliului Judeţean.

Parcul tematic de aventuri „Dracula” urmează să fie amenajat în Piatra Fântânele. Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean, care se află în spatele acestui proiect grandios, parcul va conţine un castel medieval, cu turnuri înalte, catacombe, trasee specifice, intrări secrete şi tuneluri. Altfel spus vorbim de o reproducere la scară mai mică a castelului contelui Dracula din romanul lui Bram Stoker.

Proiectul va avea „în dotare” şi un trenuleţ de tip montagne russe de dimensiuni reduse, care-i va purta pe cei mai curajoşi  vizitatori prin tunelurile şi catacombele „Contelui Dracula”. Va fi amenajată şi o instalaţie de Alpine coaster, un ansamblu de căţărare pentru copii şi adulţi, tiroliană, zonă pentru sărituri pe saltele gonflabile şi un poligon de tir cu arcul.

„După o estimare preliminară, valoarea totală a investiţiei în parcul tematic „Dracula” este de circa 5 milioane de euro şi aşa cum am precizat anterior, pentru atragerea acestei sume vom lucra pe două planuri: atragerea de fonduri europene în noul exerciţiu financiar sau atragerea de investitori privaţi în cadrul unui parteneriat public-privat”, mai spun reprezentanţii Consiliului Judeţean.Vă mai recomandăm:

 Primul parc de aventuri dedicat Contelui Dracula s-ar putea amenaja în Munţii Bârgăului

Urmaşul lui Bram Stoker îl demitizează pe Dracula. Promovează Transilvania printr-un ghid turistic

BistriţaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite