Elevii care au înşelat sistemul pentru a-şi lua calculatoare pe banii statului, daţi în judecată de inspectoratul şcolar pentru recuperarea prejudiciului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
9 elevi au minţit în declaraţiile de venit pentru a-şi cumpăra calculator pe banii statului FOTO: Adevărul
9 elevi au minţit în declaraţiile de venit pentru a-şi cumpăra calculator pe banii statului FOTO: Adevărul

În cadrul unei conferinţe de presă şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean Camelia Tabără a anunţat că instituţia pe care o conduce a acţionat în judecată 6 elevi pentru a recupera cei 200 de euro pe care i-au primit necuvenit pentru achiziţionarea unui calculator.

9 elevi din judeţ au înşelat sistemul şi au declarat că au venituri mai mici decât cele reale pentru a se încadra în condiţiile programului euro 200. Acesta prevede un ajutor de 200 de euro pentru achiziţionarea unui calculator pentru familiile cu venituri maxime de 150 de lei per membru.

„Am avut de recuperat câte 200 de euro de la 9 elevi, dintre care 3 au fost de bună credinţă şi au restituit suma, iar cu 6 mergem în instanţă”, a declarat în cadrul conferinţei de presă de luni, şefa ISJ Camelia Tabără. Prejudiciul creat de cei 6 ajunge la 1200 de euro, adică aproximativ 5500 de lei.

Camelia Tabără a recunoscut că peste 10 licee din judeţ au acordat burse necuvenite, lucru care a fost scos în evidenţă şi de către raportul curţii de conturi. Această situaţie s-a datorat în parte declaraţiilor pe proprie răspundere completate de către elevi, care nu coincideau cu realitatea. Şcolile nu verificau veniturile familiilor, aşa că se trezeau cu bursă şi cei care nu aveau dreptul.

Vă mai recomandăm:

Dacă la nivel naţional numărul de elevi scade, în Bistriţa-Năsăud acesta creşte. 130 de copii în plus în clasa pregătitoare

Burse de studiu pentru Bacalaureatul Internaţional puse la bătaie pentru trei elevi săraci din Capitală

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite