Drama prin care trece un puşti abandonat din Bistriţa, îndrăgostit de fotbal. FIFA nu-l lasă să-şi urmeze pasiunea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marea pasiune a băiatului este fotbalul FOTO: El Mundo
Marea pasiune a băiatului este fotbalul FOTO: El Mundo

FIFA îi interzice unui orfan din Bistriţa, în vârstă de 13 ani, să joace fotbal la un club, pe motiv că părinţii biologici ai acestuia, care l-au abandonat pe când avea doar două luni, nu îşi dau acordul scris pentru ca acesta să se înscrie într-o echipă. Autorităţile din Spania, acolo unde locuieşte băiatul, au încercat să intervină pe lângă FIFA, însă decizia a fost menţinută.

El Mundo relatează problemele cu care se confruntă un orfan de 13 ani din Bistriţa, care ar fi fost abandonat de către părinţii biologici pe când avea doar două luni.

Băiatul nu îşi cunoaşte părinţii biologici şi nu are nicio amintire de la ei. Până la vârsta de 10 ani, acesta a crescut într-unul din centrele din Bistriţa. În urmă cu mai bine de trei ani, băiatul a ajuns în grija şi sub tutela unei familii de spanioli din Alcorcon, o caseriţă şi un grădinar. 

Observând pasiunea pentru fotbal, familia adoptivă l-a înscris pe copil la o şcoală de fotbal. Antrenorul l-a remarat şi spune că puştiul are şanse să ajungă un nume mare în fotbal. 

Problemele au apărut în momentul în care antrenorul a încercat să-l înscrie la o echipă de club, care să-i permită să facă sport de performanţă. FIFA i-a refuzat pur şi simplu dreptul copilului de a face fotbal de performanţă.

orfan bistrita fotbal el mundo 2

   

Puştiul joacă fotbal încă de când era în casa de copii din Bistriţa (Foto: El Mundo)

Băiatul este împiedicat să se înscrie la o echipă de club de articolul 19.2 din Regulamentul FIFA referitor la Statutul şi Transferul Jucătorilor. Asta pentru că puştiul trebuie să aducă un document semnat de ambii părinţi biologici, copie după paşapoartele acestora şi după certificatul de naştere, acte pe care nu le deţin părinţii adoptivi. 

”Tocmai acum când reuşisem ca băiatul să doarmă fără a-i lăsa lumina aprinsă în cameră, când reuşise să uite de traumele suferite în copilărie, despre care nu-mi permit să vorbesc, o normă a FIFA îl lasă fără echipa preferată, fără posibilitatea de a juca vreodată fotbal la un club ca Atletico de Madrid, Real sau Barcelona, ci doar la o echipa de cartier”, a declarat pentru El Mundo, revoltată, mama adoptivă a copilului, Begona. 

FIFA, de neînduplecat chiar şi după intervenţia autorităţilor şi a federaţiei de fotbal

Cei doi spanioli au trimis o scrisoare la FIFA, în care prezentau documentele care arată faptul că puştiul este sub tutela lor şi în care au explicat situaţia sa. Până şi Comisia Tutelară a Comunităţii din Madrid şi Federaţia de Fotbal din Madrid au încercat să intervină pe lângă FIFA, însă răspunsul a fost negativ.

 „Din moment ce nu i se permite să joace fotbal este supărat. Nu ştiu dacă oamenii cu influenţă din acest sport sunt conştienţi cât de important este pentru un copil de 13 ani, o vârstă atât de complicată, să simtă că face parte dintr-un grup şi să îşi urmeze pasiunile. Mă deranjează că după drumul lung pe care l-am parcurs cu el, suntem traşi în spate de ceva atât de banal cum este fotbalul”, a completat mama adoptivă a băiatului.

Vă mai recomandăm:

Un culturist român face senzaţie în Spania. Înainte de a se apuca de sport, a lucrat ca barman, muncitor şi dansator

Sportiva Gabriela Szabo, în galeria marilor sportivi ai lumii. De ce nu a primit campioana mondială titlul încă

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite