Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, prima şcoală cu catalog online. Elevii, revoltaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doar o singură şcoală a anunţat că va implementa din această toamnă sistemul FOTO: Adevărul
Doar o singură şcoală a anunţat că va implementa din această toamnă sistemul FOTO: Adevărul

Prima unitate de învăţământ din Bistriţa-Năsăud care îşi ţine elevii în frâu cu ajutorul tehnologiei este Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”. Începând cu acest an şcolar, unitatea de învăţământ pune la dispoziţia părinţilor catalogul online.


După ce în a doua parte a anului şcolar trecut Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” a pus la cale o variantă „demo” a catalogului virtual, acesta se va permanentiza începând cu anul şcolar 2013-2014. Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” este astfel prima unitate de învăţământ din Bistriţa-Năsăud care pune în practică această idee care este şi pe placul Ministerului Educaţiei.

Aplicaţia va permite părinţilor să verifice atât absenţele, cât şi notele odraslelor lor. De asemenea, îi va împiedica pe elevi să îşi mintă părinţii în legătură cu orarul lor, absenţele sau notele.

Părinţii vor fi nevoiţi să scoată din buzunare anual 30 de lei pentru a putea consulta catalogul online, care se va actualiza în fiecare săptămână.

Decizia luată de conducerea colegiului a stârnit nemulţumiri în rândul elevilor care nu vor ca părinţii să-i controleze şi de acasă, din faţa calculatorului. Aceştia au făcut şi o petiţie virtuală, cu ajutorul cărora îli manifestă nemulţumirea.

Vă mai recomandăm:

Catalogul online omoară chiulul şi notele ascunse

Remus Pricopie: „Prioritatea anului şcolar 2013-2014 este inspecţia la clasă”

 


 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite