Cinematografului Dacia va rămâne fără jumătate din suma propusă pentru reabilitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Bianca Sara/Arhivă
FOTO: Bianca Sara/Arhivă

Rectificarea bugetară care va fi votată de către consilierii judeţeni luni vine cu surprize neplăcute pentru unele instituţii sau proiecte. Astfel, cinematograful Dacia va rămâne fără jumătate din suma iniţial alocată pentru reabilitare. Suma s-a înjumătăţit şi în cazul clădirii care ar urma să găzduiască Serviciul de Evidenţa Persoanelor.


Pentru reabilitarea Cinematografului Dacia au mai rămas 500.000 de lei, după ce mai bine de jumătate din suma iniţial propusă a fost tăiată în urma rectificării bugetare. Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud s-a angajat să reabiliteze jumătate din cinematograf, de restul urmând să se ocupe RADEF.

Lucrările erau programate chiar pentru această toamnă, intervenţia fiind necesară întrucât ploaia face ravagii în singurul cinematograf funcţional din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Consiliul Judeţean a preluat de la RADEF două săli de cinema, care se vor transforma într-un centru cultural multi-funcţional, una dintre ele urmând să găzduiască spectacole şi conferinţe, în timp ce cealaltă va fi destinată expoziţiilor. Sala care a rămas în administrarea RADEF urmează şi ea să fie reabilitată, modernizată şi digitizată.

Fără mai bine de jumătate din suma propusă iniţial pentru reabilitare va rămâne şi clădirea din curtea Bibliotecii Judeţene, care urmează să găzduiască Serviciul Public Comunitar Judeţean de Evidenţa Persoanelor. Din cei 1,3  milioane de lei alocaţi, au fost tăiaţi 800.000 de lei.

La fel s-a întâmplat şi în cazul reabilitării monumentului istoric Casa Argintarului, care va rămâne fără 300.000 de lei în urma rectificării bugetare care va fi votată luni de către consilierii judeţeni.


Vă mai recomandăm:

Lucrările de modernizare la Cinema Dacia vor începe abia în toamnă

Serviciul Public Comunitar Judeţean de Evidenţa Persoanelor va primi un sediu nou în curtea Bibliotecii Judeţene

 

 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite