Cei mai puternici bărbaţi şi cele mai mândre domniţe, la mare căutare  la Festivalul Usturoiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Festivalul Usturoiului, programat pentru weekendul care urmează, vine şi cu două competiţii inedite. Organizatorii şi-au propus să găsească cel mai puternic bărbat din Ţinutul Contelui Dracula, dar şi cea mai frumoasă domniţă. Dacă bărbaţii sunt nevoiţi să treacă peste câteva probe pentru a-şi arăta bărbăţia, frumoasele ţinutului trebuie doar să îmbrace elemente ale costumului popular românesc.

În 6 septembrie, în cadrul Festivalului Usturoiului, vor fi testaţi cei mai curajoşi şi puternici bărbaţi din Ţinutul Contelui Dracula. Competiţia se va desfăşura sâmbătă, începând cu ora 13:00, organizatorii punând la bătaie un motoferăstrău (locul I), precum şi două ţinute de camuflaj, una cu bocanci (locul al II-lea) şi una cu cizme (locul al III-lea).

Probele la care sunt supuşi concurenţii sunt: tăiatul cu fierăstrăul; ţinta cu ţapina; cărat şi aşezat baloţi de fân contra timp; luat punte (joc specific Văii Bârgăului practicat de bărbaţi atunci când se întorceau din munte); ridicarea simultană cu ambele braţe a două ţapine, astfel încât lemnele să se unească deasupra capului sau transportul unui buştean contra timp. În final, concurenţii sunt provocaţi să joace mândra aleasă de organizatori.

La competiţie pot lua parte toţi bărbaţii din Ţinutul Contelui Dracula, indiferent de vârstă. Înscrierile se fac până vineri, 5 septembrie, ora 12:00, la numărul de telefon 0754 777 536.

Aceasta nu este singura competiţie pregătită de organizatorii festivalului, care vor „vâna” atât sâmbătă, cât şi duminică cea mai mândră domniţă. Pentru a participa la această competiţie care vă poate aduce o coroniţă din flori lucrată manual sau o păuniţă trebuie doar să luaţi parte la festival având cel puţin un element al costumului popular românesc.



Vă mai recomandăm:

Moroii, strigoii şi vampirii, alungaţi din Pasul Tihuţa cu usturoi şi descântece

Explozie de veselie şi energie la Festivalul Tradiţiilor Ţigăneşti. Gangnam style şi Fecioreasca de pe Mureş în variantă gipsy

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite