Aparat de zbor de mici dimensiuni, fără pilot, căzut într-un sat din Bistriţa-Năsăud. Poliţia face cercetări

0
0
FOTO: Radu Sîrbu/Mesager24
FOTO: Radu Sîrbu/Mesager24

Un bărbat din judeţul Bistriţa-Năsăud a sesizat autorităţile după ce un aparat de zbor de mici dimensiuni a căzut în apropierea casei sale.

UPDATE: IPJ Bistriţa-Năsăud a anunţat că dosarul penal va fi declinat către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

Incidentul s-a petrecut în seara zilei de duminică, 13 martie. 

Poliţiştii Secţiei 6 Poliţie Rurală Năsăud au fost sesizaţi de un bărbat din comuna Dumitra (judeţul Bistriţa-Năsăud) cu privire la faptul că a găsit un aparat de zbor de mici dimensiuni, fără pilot, tip aeromodel în apropierea locuinţei”, transmite IPJ Bistriţa-Năsăud.

În cauză, poliţiştii efectuează cercetari sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 423 Cod Penal (zborul neautorizat), urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă.

O dronă s-a prăbuşit şi în Croaţia

Joi, 10 martie, o dronă militară s-a prăbuşit într-un parc aflat la 6 km de centrul capitalei croate Zagreb, lângă un campus universitar care găzduieşte 4.500 de studenţi şi la circa 200 de metri distanţă de un cartier rezidenţial, fără a face însă victime. Circa 40 de maşini aflate într-o parcare au fost avariate.

Drona era un model Tupolev Tu-141 Strizh, o aeronavă fără pilot, de recunoaştere, de fabricaţie sovietică utilizată în anii 1970 şi 1980. Lungă de 14 metri, acest aparat de zbor cântăreşte peste 6 tone.

Potrivit autorităţilor croate, drona a zburat pe deasupra Ungariei timp de circa 40 de minute, fără ca Croaţia să fie alertată. Potrivit Ministerul Apărării de la Bucureşti, aparatul a intrat în spaţiul aerian al României dinspre Ucraina şi a ieşit după numai trei minute de zbor, trecând în spaţiul aerian ungar, condiţiile meteo şi timpul limitat nepermiţând declanşarea altor proceduri pentru identificarea aparatului de zbor. Printre rămăşiţele ei, autorităţile croate au găsit elemente de explozibil aerian. 

Loocalitatea din Bistriţa-Năsăud unde a căzut aparatul de zbor foto: Google Maps

harta localitate BN unde a cazut drona google maps

Vă recomandăm şi: 

Ministrul Muncii anunţă că primii 44 de cetăţeni ucraineni au fost angajaţi de către o companie din Bistriţa

Undă verde pentru un nou drum expres în România. Va lega două oraşe importante

Bistriţa


Ultimele știri
Cele mai citite