6 dintre romii acuzaţi că au ajutat sirieni să ajungă mai aproape de UE au fost reţinuţi pentru 24 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dintre cei 8 bărbaţi audiaţi în dosarul de trafic de refugiaţi, 6 au fost reţinuţi pentru 24 de ore. Cei 6 sunt cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat paşapoarte, bani, documente şi aparate electronice.

Doar 6 dintre cei 8 bărbaţi audiaţi în primul dosar de trafic de refugiaţi care are în centru români au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi propuşi pentru arestare preventivă. 

Cei 6 sunt cercetaţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de persoane, după ce au obligat mai mulţi şoferi din Bistriţa-Năsăud să transporte sirieni pe teritoriul Turciei, pentru a-i duce mai aproape de graniţa cu Grecia. În paralel, romii îşi obligau copiii minori să cerşească.

Marţi, poliţiştii bistriţeni, DIICOT şi SCCO au desfăşurat 9 pecheziţii domiciliare şi au audiat 8 bărbaţi bănuiţi că fac parte din prima reţea infracţională din ţară care a exploatat dorinţa refugiaţilor de a ajunge în spaţiul comunitar. În urma pecheziţiilor au fost ridicate diverse sume de bani, paşapoarte, dar şi aparate electronice.

„În urma percheziţiilor efectuate în locuinţelor celor în cauză, au fost ridicate mai multe mijloace de probă, respectiv paşapoarte, sume de bani în lei şi valută, documente, înscrisuri, medii de stocare a datelor şi aparate electronice”, precizează reprezentanţii IPJ B-N, într-un comunicat de presă. 

Vă mai recomandăm:

Cum a exploatat un grup de romi din Bistriţa-Năsăud dorinţa sirienilor de ajunge în Europa. Rudele lor se declară „agricultori săraci şi cinstiţi”

Bistriţeni, implicaţi în trafic de migranţi. Mai mulţi şoferi din Bistriţa-Năsăud au fost obligaţi să ajute sirieni să ajungă în UE

Bistriţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite