14 angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, acuzaţi de fapte de corupţie în 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui raport pe anul 2013 remis de Serviciul Anticorupţie Bistriţa, 48 de bugetari din judeţ au fost acuzaţi anul precedent de fapte de corupţie. Dintre aceştia, 14 sunt angajaţi ai M.A.I.

„În perioada analizată au fost inculpate 15 persoane, dintre care 3 personal M.A.I., 11 – personal din alte instituţii dar în legătură cu lucrătorii M.A.I. şi o persoană din altă instituţie”, se precizează în raportul Serviciului Anticorupţie Bistriţa. Cele mai întâlnite fapte de corupţie în 2013 au fost luarea şi darea de mită.

Cel mai complex caz cu care s-a confruntat Serviciul Anticorupţie Bistriţa este cel în care un poliţist năsăudean a cumpărat motorină furată de la doi hoţi. Acesta a fost trimis în judecată pentru tăinuire, complicitate la furt calificat şi abuz în serviciu şi a dus la anchetarea a alte 16 persoane.

„Complexitatea cauzei a impus disjungerea cercetărilor efectuate faţă de alte 16 persoane, constituindu-se noi dosare penale având ca obiect infracţiunile de luare de mită, dare de mită, complicitate la furt calificat, tăinuire şi abuz în serviciu (pentru această din urmă faptă fiind cercetaţi alţi cinci agenţi de poliţie şi un jandarm)”, se mai arată în raportul instituţiei.

Vă mai recomandăm:

Poliţist din Năsăud, trimis în judecată după ce a cumpărat motorină la negru de la hoţii de carburant

Încă un poliţist din Năsăud trimis în judecată după ce  a cumpărat motorină furată


 

Bistriţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite