Zilele Maramureşului, la debut. Primele evenimente, dedicate Zilei Internaţionale a Muzeelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zilele Maramureşului, desfăşurate sub genericul „Haida, hai în Maramureş!”, debutează astăzi, 18 mai, cu mai multe vernisaje expoziţii. Evenimentul organizat de Consiliul Judeţean Maramureş este la cea de treia ediţie.

De la ora 13.00, la Muzeul de Mineralogie se va desfăşura evniementul dedicat Zilei Iternaţionale a Muzeelor: „Donaţii şi achiziţii recente”. Vor fi prezentate oficial noile vitrine cu flori de mină donate muzeului în ultimii doi ani.

De la ora 15.00, „La pas prin Maramureş” se numeşte prezentarea site-ului „ghid-turistic-info.ro” şi a ghidurilor tipărite ale judeţelor Maramureş şi Satu Mare. Prezentarea are loc la Biblioteca „Petre Dulfu” din Baia Mare.

De la ora 17.00, „Case mici din Maramureş” este un vernisaj expoziţional de fotografie a fotografului băimărean Mihai Grigorescu, tot la Biblioteca Judeţeană „Pete Dulfu”, iar de al ora 18.00, „Bresle şi meşteşuguri urbane” este un vernisaj expoziţional organziat de Muzeul Judeţean de istorie şi ArheologieMaramureş. Evenimentul se desfăşoară la Bastionul Măcelarilor.

Mai puteţi citi:
Poliţiştii de frontieră din Maramureş, fără medic. Pentru o consultaţie, ei trebuie să se deplaseze la Baia Mare, la 200 de kilometri

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite