Vinete umplute la cuptorul cu microunde după o reţetă facilă. Varianta cu ciuperci şi carne tocată
0
Controversat şi blamat de unii, adorat de alţii, cuptorul cu microunde rămâne o soluţie la îndemână atunci când suntem contra-cronometru şi mâncarea noastră este încă în frigider, sau, mai rău, în congelator, sub formă de alimente.
Reţete uşoare şi rapide sau complicate, toate pot fi gătite la cuptorul cu microunde. ”Vinetele umplute se prepară foarte rapid şi uşor, iar familia mea se bucură de fiecare dată când le pregătesc. Dacă le-aş face la aragaz, timpul de preparare ar fi mai lung, însă când mă grăbesc, folosesc cuptorul cu microunde”, explică Emilia R., o băimăreancă de 47 de ani. ”Reţeta este foarte simplă, se poate folosi caşcaval, dar eu pun şi parmezan la final”, mai spune ea.
Avem nevoie de:
500 grame (sau două-trei bucăţi) de vinete
5-6 ciuperci
Un pahar de vin roşu (100-150 ml)
50 grame pesmet
2 ouă
1 ceapă medie
puţin ulei
Condimente (sare, piper, boia, rozmarin)
Vinetele se spală şi se taie pe lungime în jumătate, apoi se scobesc în interior, dar nu de tot. Miezul se amestecă cu ceapa tăiată mărunt şi care a fost călită la 500 W pentru câteva minute şi cu ciupercile care au fost curăţate şi tăiate cubuleţe. Se adaugă ouăle şi pesmetul şi se condimentează, apoi se umple jumătăţle de vinete. Acestea se aşează într-o tavă, apoi se toarnă vinul, se acoperă şi să ferbe la 500 W pentru 10-12 minute, după cae se scoate, se rade caşcavalul pe deasupra şi se mai dă la cuptor pentru cinci minute, tot la 500 W.
”Eu adaug parmezan şi pătrunjel, care îi dă un gust deosebit”, mai spune băimăreanca. Alteori, însă, reţeta poate fi ”îmbunătăţită” cu carne, după cum mai spune gospodina. ”O altă variantă a reţetei presupune să folosim carne tocată în loc de ciuperci, sau chiar amândouă. Cam 300 de grame de carne tocată, pe care o călesc cu ceapa, după care prepar acelaşi amestec”, mai spune ea.
Mai puteţi citi:
Anchetă complicată în cazul crimei din Vişeu de Jos. Cine sunt cei doi suspecţi arestaţi preventiv