VIDEO Un director de liceu din Baia Mare a demisionat după ce a fost umilit de primarul Cătălin Cherecheş de faţă cu elevii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Cherecheş (stânga - FOTO: MEDIAFAX) şiCristian Heuberger (dreapta, CAPTURĂ: actualmm.ro)
Cătălin Cherecheş (stânga - FOTO: MEDIAFAX) şiCristian Heuberger (dreapta, CAPTURĂ: actualmm.ro)

Directorul Colegiului Naţional Gheorghe Şincai din Baia Mare, Cristian Heuberger, şi directorul adjunct, Marina Lici, şi-au depus demisia recent, după ce au fost umiliţi în faţa elevilor de către primarul Cătălin Cherecheş. Motivul a fost refuzul elevilor de a accepta uniforma, moment în care primarul a intervenit şi a participat la o întâlnire a elevilor cu conducerea.

Totul a pornit de la decizia conducerii liceului, împreună cu părinţii, de a introduce obligativitatea purtării uniformei. Ideea nu a fost pe placul elevilor, iar de aici şi până la o adevărată revoltă nu a mai fost decât un pas. Astfel, unul dintre elevi a postat pe reţeaua de socializare un anunţ prin care chema toate clasele de a X-a, XI-a şi a XII-a la o întrunire în amfiteatrul şcolii, unde a fost prezent şi Cătălin Cherecheş, primarul oraşului Baia Mare. Conform unei înregistrări video postate pe site-ul actualmm.ro, primarul a condus întreaga discuţie şi a făcut afirmaţii care i-au încurajat pe elevi în protestul lor împotriva uniformei şi a conducerii şcolii. Mai mult, el l-a discreditat pe directorul unităţii printr-o atitudine de coalizare cu elevii, împotriva cadrului didactic.

Cristian Heuberger a luat cuvântul şi a menţionat că decizia folosirii uniformei a fost luată de comun acord cu părinţii şi că în trecut a mai existat această formalitate. În discuţie a fost adus contractul educaţional, prin care elevlor li se cere să poarte o ţinută decentă în şcoală şi în afara ei. De asemenea, el a dat exemplu contractul educaţional al unei alte şcoli care stabilea reguli mult mai stricte. La această afirmaţie, Cherecheş a replicat ironic că are în faţă contractul educaţional din şcoala respectivă şi că cerinţele nu sunt nici pe departe atât de aspre.

„Nu aşa se rezolva problema“

Cristian Heuberger nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere, acesta însă şi-a depus demisia imediat, la fel şi directorul adjunct. Sergiu Zaharia, un fost elev al acestui liceu care a absolvit anul trecut, a precizat pentru „Adevărul“ că tensunile legate de tema uniformei au existat întotdeauna, însă, crede el, nu aceasta era calea de a se rezolva. „Erau oarecum absurzi, dacă nu aveam uniforme ne puneau absenţi de la ore. Dar nu aşa cred că se rezolva problema asta. În nici un caz nu trebuia să vină primarul să intervină într-o problemă internă a liceului şi sub nicio formă nu trebuia să se ajungă la demisia directorul sau la umilirea lui în faţa elevilor“, a menţionat el.

fb

Foto deasupra: Postare de pe Facebook prin care elevii se anunţau între ei să ia parte la întâlnirea cu primarul şi cu directorul liceului.

Miercuri dimineaţă, o parte dintre elevi s-a adunat în faţa şcolii, în semn de susţinere pentru directorul demisionar. Joi, Inspectoratul Şcolar Judeţean a remis presei un comunicat prin care informează că a fost numit un nou director şi un director adjunct, fără a dori să comenteze evenimentul de la Colegul Naţional Gheoghe Şincai.

Colegiul Naţional Gheorghe Şincai este cea mai prestigioasă unitate de învăţământ din judeţ, cu cel mai ridicat grad de promovabilitate. Primarul Cătălin Cherecheş a fost şi el elev al acestui liceu. Până la închiderea ediţiei, primarul Cătălin Cherecheş nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere.

Mai jos, filmul întâlnirii dintre elevi, director şi primar. Unele dintre schimburile acide de replici se pot observa la minutele 27.17 şi 33.30. Sursa video: actualmm.ro

Întâlnirea de la Baia Mare dintre elevi, primar şi director

Baia Mare


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri