VIDEO Ţigări de contrabandă transportate pe biciclete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi tineri transportau ţigările cu bicicleta Foto: Adevărul
Cei doi tineri transportau ţigările cu bicicleta Foto: Adevărul

Doi tineri din Maramureş sunt cercetaţi penal după ce poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău i-au depistat în timp ce transportau cu bicicletele ţigări provenite din contrabandă. Cei doi aveau asupra lor 1.000 de pachete cu ţigări în valoare de 8.000 de lei.

Luni, poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului PF Sarasău au observat, în zona de frontieră, două persoane care se deplasau cu bicicletele spre malul râului Tisa. Cele două persoane au fost monitorizate şi la scurt timp au fost observate cum se întorc de la malul râului Tisa şi se îndreaptă spre localitatea Sarasău, având pe biciclete bagaje voluminoase. S-a trecut la interceptarea celor în cauză, iar la observarea patrulei poliţiei de frontieră, una dintre persoane a abandonat bicicleta cu tot cu bagaj şi a fugit de la faţa locului, cea de-a doua supunându-se somaţiilor verbale.  


S-au dispus măsuri specifice în vederea reţinerii persoanei care a fugit, fiind anunţate despre caz şi autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a evenimentului. Persoana reţinută, un cetăţean român, Tudor S. de 22 de ani, din jud. Maramureş, precum şi cele două biciclete cu tot cu bagaje, au fost conduse la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
 

La scurt timp, a fost identificată şi cea de-a doua persoană, care a fugit de la faţa locului, Ioan P. de 24 de ani, tot din jud. Maramureş. Cele două colete de pe biciclete au fost inventariate şi s-a constatat că acestea conţin 1.000 pachete ţigări, în valoare de peste 8.000 lei. Drept urmare, cei doi tineri sunt cercetaţi acum pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.


VIDEO Aproximativ 20.000 de pachete de ţigări, confiscate la frontieră. Contrabandiştii transportau marfa cu căruţa
 

VIDEO Metode inedite de transport al ţigărilor de contrabandă. Al doilea scafandru prins în doar 3 zile

Baia Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite